Bin 800 Yıllık Hamam Bulundu - Son Dakika
Güncel

Bin 800 Yıllık Hamam Bulundu

Bin 800 Yıllık Hamam Bulundu

Mersin'indeki kazı çalışmalarında, bin 800 yıllık küçük bir hamam gün yüzüne çıkarıldı.

08.09.2012 14:20  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçesi Ayaş beldesindeki Elause Sebaste Antik Kenti'nde sürdürülen kazı çalışmalarında, M.S. 2. yüzyıla ait olduğu belirtilen bin 800 yıllık küçük bir hamam gün yüzüne çıkarıldı.

Kazıdan sorumlu uzman Doç. Dr. Emanuela Borgia, Roma La Sapienza Üniversitesi'nden Prof. Dr. Evgenia Eqnini Schneider başkanlığındaki Elause Sebaste Antik Kenti'nde sürdürülen kazı çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Borgia, "Bu yılki 18. dönem kazı çalışmalarında kumlar altında kalan MS 2. yüzyıl Roma dönemine ait yaklaşık bin 800 yıllık 3 odalı küçük bir hamamın gün yüzüne çıkmasının sevincini yaşadık. Buradaki çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor" dedi.

Antik kentte çalışmaların 5 ayrı noktada yoğunlaştığına dikkat çeken Borgia, "Çalışmalarımızı 'Büyük Hamam-Bizans Kilisesi', 'Küçük Hamam', 'Eski Fener', 'Bizans Sarayı' ile

yerleşim alanında yoğunlaştırdık. 25 kişilik ekibimiz ve 30 kişilik işçi gurubumuzla çalışmalarımız önceki yıllara göre daha da yoğun bir şekilde sürüyor" diye konuştu.

Bu yıl ki çalışmalarda 'Tiyatro' ve 'Agora'nın ışıklandırılacağını da dile getiren Borgia, Elause Sebaste Antik Kenti'nde Bizans Sarayı kısmının da ziyaretçilere açılacağını müjdeledi. Borgia, kazı çalışmalarının 19 Ekim'de tamamlanacağını kaydetti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bin 800 Yıllık Hamam Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement