Bir Öğretmen 16 Köye Işık Oldu - Son Dakika
Güncel

Bir Öğretmen 16 Köye Işık Oldu

Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl köyünde ilkokul öğretmeni olan Alev Sungur, başlattığı kampanyada topladığı 8 bin 500 kitapla, 16 köy okuluna kütüphane kurdu.

13.05.2016 15:43

Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl köyünde ilkokul öğretmeni olan Alev Sungur, başlattığı kampanyada topladığı 8 bin 500 kitapla, 16 köy okuluna kütüphane kurdu.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bir köy öğretmeni olan Sungur'un başarılarına yer verildi. Buna göre, Mollafadıl köyündeki ilkokulda görev yapan sınıf öğretmeni Sungur, yürüttüğü proje ve kampanyalarla köy çocuklarının hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Defalarca ilçe merkezine görevlendirilmek istenmesine rağmen 24 yıldır hiçbir kadın öğretmenin gitmediği köy okulunda çalışmayı tercih eden Sungur, köy çocuklarına umut oldu.

"Çocuklar Kitap Okusun" kampanyasıyla sosyal medya üzerinden topladığı 8 bin 500 kitapla Adilcevaz'da 16 köy okuluna kütüphane kuran Sungur, "Çocuklar Üşümesin" kampanyasıyla da Adilcevaz'da 12, Hizan'da ise 5 köy okulundaki toplam 700 öğrencinin kışlık mont, bot, atkı, bere ve çorap ihtiyaçlarının giderilmesini sağladı.

Öğretmen Sungur'un "Vatanımızı Tanıyalım" projesiyle ise hayatında hiç uçağa binmeyen öğrencileri, 23 Nisan'da uçakla İstanbul'a gitti. Gezi sayesinde ilçe dışına dahi çıkamayan öğrenciler, ilk kez İstanbul'a giderek, müze ve saray gezdiler, boğazda tekne turuna çıkıp, lunaparkta eğlendiler.

"Okul Bizim Yuvamız" çalışmasıyla da Sungur, 53 yıllık sobalı okula kalorifer sistemi döşenmesini sağlayarak, okulun iç ve dış cephe boyasını yaptırdı ve okula bin 500 kitaplı bir kütüphane kurdu.

Müdür odasını hobi odası yaptı

Okula laminant parke döşeterek sınıfa halı serip okuma minderleri koyan Sungur, çocuklarla dış kapıda ayakkabılarını çıkararak sınıfa giriyor.

Müdür odasını iptal ettirerek çocukların satranç oynayabileceği, film izleyebileceği bir hobi odası oluşturan, sınıfa bireysel sınıf dolabı koyan ve daha önce kömürlük olan odaya mutfak dolabı yaptırıp mutfağa dönüştüren Sungur, "Köy Okulları Kardeştir" projesiyle de Sivas, Adıyaman, Mardin ve Diyarbakır'daki 5 köy okuluna kırtasiye malzemesi ve hikaye kitabı desteğinde bulundu.

Yürüttüğü proje ve kampanyalarla idealist bir öğretmen olduğunu gösteren öğretmen Sungur, 8 Mart'ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çektiği "Hayat Veren Kadınlar" isimli kısa filmde de yer aldı.

Gayretli çalışmaları sonucu gerek alt yapı, gerekse öğrencilerin akademik başarısı itibarıyla okulun seviyesini artıran Sungur, çalışmalarını eğlence haline getirerek projelerine devam ediyor.

"Yaptığım her şeyi severek yapıyorum"

Bakanlığın açıklamasında değerlendirmesine yer veren öğretmen Alev Sungur, hala yapılacak işleri olduğunu belirtti.

Sungur, "Mesleğe başladığım ilk gün aklıma koymuştum, 'Her zaman önceliğim okulum ve öğrencilerim olacak' diye. Tayinimin çıktığı Mollafadıl köyü, ilçeye 50 kilometre uzaklıkta ve 24 yıldır hiç bayan öğretmenin kalmadığı bir köy. 3 günlük öğretmendim, bana da ilçe merkezinde bir okula görevlendirme verildi ama kabul etmedim. Yaptığım her şeyi severek yapıyorum, sadece kendi köyüme değil, elimden geldiğince başka köylere de hizmet etmek benim öğretmenlik anlayışım." ifadelerini kullandı.

Köy öğretmeni olmanın hayatından fedakarlık etmek olduğunu vurgulayan Sungur, "Köy öğretmeni olmak, birçok şeyi geri plana atıp çocukları ön plana çıkarmak, ilkokula başlayıp çocuklarımıza hayatın sadece köyden ibaret olmadığını, sabahları bir yandan sobayı yakıp, bir yandan okulu temizleyip, bir yandan da çocuklara şarkı öğretebilmektir." görüşüne yer verdi.

"Çocukların gözlerindeki mutluluk bağımlılık yapıyor." ifadesini kullanan Sungur, meslek hayatı boyunca köy çocuklarının daha iyi şartlarda okuması için bu kadar çalıştığını belirtti.

İlk olarak okulun fiziksel şartlarında iyileştirme yaparak işe başladığını anlatan Sungur, bu sayede okulda adeta bir ev ortamı sağladıklarını, böylece çocukların okula çok istekli geldiğini aktardı.

Sungur, "Yine hayırseverlerin yardımıyla okuluma bin 500 kitaplı bir kütüphane kurduk. Günde 1 saat kitap okumayı ilk başlarda zorunlu tutarken, şimdilerde çocuklar her fırsatta kitap okumak için birbirleriyle yarışıyor." bilgisini paylaştı.

40 gün içinde 8 bin 500 kitap

Öğrencilere fırsat eşitliği sunmak amacıyla bu faaliyetleri sürdürdüğünü kaydeden Sungur, "Çocuklar Kitap Okusun" kampanyasıyla 40 gün içinde 8 bin 500 kitap topladığını, toplanan kitapları 12 köy okuluna paylaştırdığını ve okulların kütüphanesinin kurulmasını sağladığını bildirdi.

Soğuk kış günlerinde sınıfta ders işlemenin güçleştiğine dikkati çeken Sungur, daha verimli ders işlemek için okuluna kalorifer yaptırdığının da altını çizdi.

Bütün bunları sadece çocuklarının yüzündeki gülümseme için yaptığını belirten Sungur, "Bu işin tek bir karşılığı var, çocukların yüzündeki gülümseme. Çocuklar mutlu oldukça ben de mutlu oluyorum." ifadelerini kullandı.

Öğretmenlikten arta kalan zamanlarda eğitim çağı dışında kalan ve okuma yazma bilmeyen kişilere okuma yazma öğrettiğini aktaran Sungur, boş zamanlarında yetişkinlere yönelik halk eğitim bünyesinde okuma yazma kursu başlattığını da kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bir Öğretmen 16 Köye Işık Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement