Birkonfed Heyeti, Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

Birkonfed Heyeti, Diyarbakır'da

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal ve beraberindeki heyetin aile ziyareti BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal ve beraberindeki heyetin esnaf ziyareti BİRKONFED Genel Başkan yardımcısı Şenol Gürşan'ın ve Genel Başkan Osman Ünsal 'ın konuşması Genel Başkanı Osman Ünsal ve beraberindeki heyetinin Diyarbakır Sanayi ve Ticaret odasını ziyareti BİRKONFED heyeti Diyarbakır'da BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal: "Diyarbakır'ı ölümün ve şiddetin değil, Türk-Kürt kardeşliğinin yaşandığı bir şehir olarak tüm dünyaya göstereceğiz" Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, "Diyarbakır'ı ölümün ve şiddetin değil, Türk-Kürt kardeşliğinin yaşandığı bir şehir olarak tüm dünyaya göstereceğiz" dedi.

11.03.2016 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal ve beraberindeki heyetin aile ziyareti

BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal ve beraberindeki heyetin esnaf ziyareti

BİRKONFED Genel Başkan yardımcısı Şenol Gürşan'ın ve Genel Başkan Osman Ünsal 'ın konuşması

Genel Başkanı Osman Ünsal ve beraberindeki heyetinin Diyarbakır Sanayi ve Ticaret odasını ziyareti BİRKONFED heyeti Diyarbakır'da

BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal:

"Diyarbakır'ı ölümün ve şiddetin değil, Türk-Kürt kardeşliğinin yaşandığı bir şehir olarak tüm dünyaya göstereceğiz"

Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, "Diyarbakır'ı ölümün ve şiddetin değil, Türk-Kürt kardeşliğinin yaşandığı bir şehir olarak tüm dünyaya göstereceğiz" dedi.

Beraberinde başkan yardımcısı Şenol Gürşan'ın da yer aldığı heyet ile Diyarbakır'a gelen Ünsal, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'nde cuma namazı kıldıktan sonra Dağkapı Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır'da bulunmaktan ve Diyarbakırlılar ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünsal, burada yaşanan sıkıntıyı kendi sıkıntıları olarak kabul ettiklerini söyledi.

"Buranın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın merkezi haline getirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullanan Ünsal, şöyle devam etti:

"Sur'da sevgiyi, Türk-Kürt kardeşliğini göstermeliyiz. Çünkü Diyarbakır'ın bu bölgede misyonu yüksek, Diyarbakır yürürse Güneydoğu yürür, Türkiye yürür. Biz Diyarbakır'a yüklenen bu misyonun farkındayız. Biz bugün Diyarbakır'a neler yapabiliriz? Diyarbakırlı kardeşlerimizi bağrımıza nasıl basabiliriz? Onlar iş alanında nasıl yardımcı olabiliriz? Tüm bunları düşünerek Diyarbakır'a geldik."

Kalıcı çözüm üretmek noktasında Diyarbakırlıların seslerini Türkiye'ye duyurmak için harekete geçeceklerini bildiren Ünsal, şöyle dedi:

"Buradaki kardeşlerimizi iş noktasında neler sağlayabiliriz? Diyarbakır'ın Doğunun gözdesi haline nasıl getirebilir, işsizlikle ilgili sorunları nasıl çözebiliriz? Bunun için çalışacağız. Diyarbakır'ın bu saaten sonra yürümeye ihtiyacı var. Biz Diyarbakır'ı ve Sur'u dünyaya kavganın, ölümün ve şiddetin olduğu bir Diyarbakır değil, bugünden sonra Diyarbakır'da sevginin olduğu Türk-Kürt kardeşliğinin kendisini gösterdiği ve insanların birbirine sımsıkı sarıldığı bir şehir olarak tüm dünyaya göstereceğiz."

"Acılar paylaşıldıkça azalır"

Başkan yardımcısı Şenol Gürşan ise Türk ve Kürtlerin bin yıllık kardeşlik hukuku olan ve bu topraklar için omuz omuza savaşıp şehit olmuş insanlar olduğunu söyledi.

18 il başkanının da arasında yer aldığı heyet ile Diyarbakır'a geldiklerini belirten Gürşan, şöyle konuştu:

"Sur esnafımızı ziyaret edip onları dinledik. BİRKONFED olarak kardeşlerimizle birlikte olmaya, onların sıkıntılarını dinlemeye ve bir çözüm önerisi bulmak amacıyla geldik. Mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar paylaşıldıkça azalır. Bizim için İstanbul, Ankara ve Bursa neyse Diyarbakır, Mardin, Bingöl ve Batman'da aynıdır. Kardeşlerimizin sıkıntılarını yerinde görmeye geldik."

"Yeni bir anayasa istiyoruz"

İş adamları olarak yeni bir anayasa yapılması için siyasetçilere çağrı da bulunan Gürşan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de 13-14 yıldır bir siyasi istikrar yakalandı. Darbe mahsülü, vesayet organlarını barındıran ve kardeşlik hukukun engelleyen mevcut anayasadan kurtulmalıyız. Bu anayasa, Kürt, Türk ve Alevileri bir arada tutamıyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan insanlar hiçbir ayırım gözetmeden tek bayrak altında tutacak yeni demokratik, sivil ve özgürlükçü bir anayasanın acilen mecliste yapılması gerekiyor."

Heyet açıklamanın ardından Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Birkonfed Heyeti, Diyarbakır\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Birkonfed Heyeti, Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement