Bodrum Arena'da Hem Develer, Hem de Sahipleri Güreşti - Son Dakika
Güncel

Bodrum Arena'da Hem Develer, Hem de Sahipleri Güreşti

Bodrum Arena\'da Hem Develer, Hem de Sahipleri Güreşti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde develerin kıyasıya güreştiği ve zaman zaman da bazı deve sahipleri arasında kavgaların yaşandığı deve güreşi festivalinde, güreş sonunda ayrılmaya çalışan develerden birinin bakıcısı yere düşüp bacakları devenin altında kaldı, o anlar objektiflere yansıdı.

04.01.2015 22:48

Muğla'nın Bodrum ilçesinde develerin kıyasıya güreştiği ve zaman zaman da bazı deve sahipleri arasında kavgaların yaşandığı deve güreşi festivalinde, güreş sonunda ayrılmaya çalışan develerden birinin bakıcısı yere düşüp bacakları devenin altında kaldı, o anlar objektiflere yansıdı.

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel deve güreşi festivali Kızılağaç Mahallesi'ndeki arenada yapıldı. Bodrum Belediyesi Bodrumspor yararına düzenlenen güreşlerde Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinden 140 deve yer aldı. İlgilinin oldukça yoğun olduğu güreşleri yaklaşık 6 bin kişi izledi. Son yıllarda kadınlarında ilgisinin gittikçe arttığı etkinlikte, kadınlar sadece izleyenler arasında değil arenada develerinin yanında da yer aldı. Güreşleri izlemeye gelenler davul zurna eşliğinde eğlenip piknik yaptı.

URGANCILARIN ZOR ANLARI

Bazı güreşlerin sonunda kızgın develeri ayırmakta görevli urgancılar zor anlar yaşadı. Güreşi bırakmak istemeyen develer, sahipleri ve hakemlere de güç anlar yaşattı. Bazı develer görevlileri ve bakıcılarını (savran) ısırmaya çalıştı. Develeri ayırmakta güçlük geçen görevliler zaman zaman ezilme tehlikesi geçirdi. Kıyasıya geçen bir güreş sonunda ayrılmaya çalışan develerden birinin bakıcısı yere düşüp bacakları devenin altında kaldı. Objektiflere yansıyan o anlarda savran, güçlükle kendisini devenin altından kurtarırken görevlilerin yardımıyla ayağa katlıktan sonra topallayarak alandan çıktı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GOCA BODRUMLU'DA GÜREŞTİ

Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'da 'Goca Bodrumlu' isimli devesiyle arenaya girerek izleyenleri selamladı. Kocadon, Kültürümüze sahip çıkan herkesi kutluyorum dedi. Kocadon'un devesi Ören'den 'Doruk Efe' adlı deveyle güreşti. Güreşi 'Goca Bodrumlu' kazandı. Kendi devesiyle arenaya giren Başkan Kocadon, centilmenlik olarak arenadan diğer deve ile çıktı. Güreşlerde çeşitli kupalarda verildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kupası'nı Aydın'dan Kamil Tuncer'in Tuncer adlı devesi, Bodrum Belediyesi Kupasını ise Bodrum'dan Mustafa Oduncuoğlu'nun 'Kanka' adlı devesi kazandı.

SAHİPLERİ DE GÜREŞTİ

Bazı güreşlerde deve sahipleri ve bakıcıları arasında anlaşmazlıklar yaşandı. Bir yanda develer güreşirken diğer yanda, taraflar arasında kavga ve arbedeler yaşandı. Hakemlerin ve araya girenlerin tarafları yatıştıramadığı bir kavgada güreşleri anlatan cazgır alana jandarma ekiplerini çağırdı. Yaşanan bu olumsuz durum güreşleri bir kültür olarak yaşatmak, eş, dost ve yakınları ile eğlenceli bir gün geçirmek isteyen izleyenler tarafından yuhalandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Arena'da Hem Develer, Hem de Sahipleri Güreşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement