İngiliz hükümeti, Bosna Hersek ve Sırbistan'daki sel felaketine Avrupa Birliği aracılığıyla yardım sağladığını bildirdi.
Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İngiliz hükümeti Bosna ve Sırbistan'daki sellerle ilgili AB'nin koordinasyon merkezi aracılığıyla yardım sağlamaktadır" denildi.
AB ülkeleri geçen hafta, Bosna Hersek ve Sırbistan'ın talebi üzerine aktive edilen Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla bu iki ülkeye Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi (ERCC) üzerinden yardım sağlamaya başlamıştı.
Bosna Hersek'in kurtarma, su, ilaç ve besin taşıma amacıyla kullanılmak üzere talep ettiği helikopter ve motorlu bot talebine Slovenya, Avusturya, Lüksemburg, İngiltere, Slovakya, Belçika ve Almanya olumlu yanıt vermişti. - London, City of
Son Dakika › Güncel › Bosna Hersek ve Sırbistan'daki Sel Felaketi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.