Bugün Dünya Kayıp Çocuklar Günü: AB 116 000 Alo Kayıp Çocuk Servisinden Olumlu Sonuçlar Aldı - Son Dakika
Güncel

Bugün Dünya Kayıp Çocuklar Günü: AB 116 000 Alo Kayıp Çocuk Servisinden Olumlu Sonuçlar Aldı

Bugün Dünya Kayıp Çocuklar Günü: AB 116 000 Alo Kayıp Çocuk Servisinden Olumlu Sonuçlar Aldı

"Kayıp çocuklar" 25 Mayıs Uluslararası Kayıp Çocuklar Günü'nde bir kez daha anıldı.

25.05.2013 12:40

"Kayıp çocuklar" 25 Mayıs Uluslararası Kayıp Çocuklar Günü'nde bir kez daha anıldı.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Adalet Komiseri Viviane Reding yaptığı açıklamada "her gün" olduğu gibi 25 Mayıs Uluslararası Kayıp Çocuklar Günü'nde de kayıp çocukları andıklarını, bu sorunu ortadan kaldırmak için de çalışmaya devam ettiklerini bildirdi.

Aileler çocuklarıyla birlikte AB içinde giderek daha fazla seyahat ederken, herkes tarafından bilinecek ve kolayca hatırlanacak bir telefon numarasını devreye aldıklarını kaydeden Reding, kayıp çocuklar sorununa tahsis edilmiş 116 000'ın evlerden ya da seyahat, tatil sırasında tüm AB çapında Finlandiya'dan Yunanistan'a kadar aranabileceğini bildirdi.

Reding AB Komisyonu'nu AB'nin 116 000 alo kayıp çocuk hattının düzgün kurulumu ve çalışması için iki yılda 8.7 milyon euro tahsis ettiğini, hattın çocuk kaçırma olaylarında şikayet ve tanıklık amacıyla kullanıldığını bildirdi. Yardımla çalışmanın hız kazandığını şu anda 23 AB ülkesinde devrede olan 116 000 hattının yakında tüm AB'ye yayılacağını kaydeden Reding henüz sisteme katılmamış Finlandiya'ya "elini çabuk tutma" çağrısı yaptı "Bu telefon hattı hayat kurtarmaya yardım edebilir ancak sadece tüm Üye Devletler üzerlerine düşeni yaptığında" dedi.

AB'nin sayısal gündemden sorumlu Başkan Yardımcısı Neelie Kroes ise anne babaların çocuklarının kaybolması durumunda başvurabilecekleri bir telefon numarası bulunduğunu belirterek, "116 000 ileri yönelik atılmış büyük bir adım ancak ulusal otoritelerin uygulamaya yönelik yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve daha fazla insanın bu hayati hizmetten haberdar olması gerekiyor. Daha şimdiden olumlu sonuçlar aldık ancak telekom operatörlerinin de çabalarını yoğunlaştırmaları çok önemli" dedi.

-REAGAN İLAN ETTİ-

Uluslararası Kayıp Çocuklar Günü, 25 Mayıs 1979 tarihinde halen bulunamayan bir ilkokul öğrencisinin ABD'de kaybolması üzerine ABD Başkanı Ronald Reagan tarafından ilan edildi. 25 Mayıs 2010 yılında ise uluslararası hale geldi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bugün Dünya Kayıp Çocuklar Günü: AB 116 000 Alo Kayıp Çocuk Servisinden Olumlu Sonuçlar Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement