Buluşun Yaratıcılıkla Buluştuğu An - Son Dakika
Güncel

Buluşun Yaratıcılıkla Buluştuğu An

Buluşun Yaratıcılıkla Buluştuğu An

Diane Kruger'in doğuştan gelen zarafeti, kozmopolitan ruhu ve seçimleri, Jaeger-LeCoultre'nin feminen dünyasına ilham veriyor.

29.05.2012 12:24  Güncelleme: 12:22

Bir saatten daha fazlasını sunan yeni Rendez-Vous koleksiyonu, sürekli olarak yeniden keşfedilen ve daima şaşırtan, özgür ruhlu ve spontane bir kişiliğe sahip. Mekanizması dahil tamamen Jaeger-LeCoultre saat yapım atölyelerinde geliştirilen saatin mekanik parçalarının düzenli işleyişinin ardında, markanın geçmişine hakim olan yoğun bir yaratıcı ruh yatıyor. Rendez-Vous, bir saatten çok daha fazlası, bir karşılaşma, bir ruh hali oluyor.

Zamanın kaygısızca aktığı, şehrin çılgın temposundan çok uzakta, İsviçre Üst Düzey Saat Üretiminin beşiği olan Vallée de Joux'un kalbinde konumlanan Jaeger-LeCoultre saat yapım atölyelerinde doğan Rendez-Vous Saat Koleksiyonu, köklerini gururla açığa vuruyor. Jaeger-LeCoultre'nin 180 yılı aşkın süredir geliştirdiği uzmanlığı eksiksiz şekilde bünyesinde barındıran koleksiyon, zamanı ehlileştiren saat biliminin güzelliğini yüceltiyor; mükemmel teknik ve estetik ile oluşturulan en güzel kreasyonların büyüsünü özetliyor.

Rendez-Vous saatin zarif silüetinin her detayından feminenlik akıyor. Kasa ve kadranın kusursuz uyumu, saatin mekanizması için mükemmel bir fon oluşturuyor. Tamamen Jaeger-LeCoultre atölyelerinde geliştirilen, ustalıkla işlenen ve birleştirilen saatin otomatik kalibresi, en incelikli mekanik saat geleneklerini yansıtan, el yapımı guilloché dekorun üzerinde, bir gündüz/gece göstergesi barındırıyor. Zaman, her geçen anı aydınlatan pırlanta seti süslemenin ışıltısının ortasında sakince yerini alıyor.

Diane Kruger ve Jaeger-LeCoultre'nin 2009 yılındaki karşılaşmalarının bir yankısı olan Rendez-Vous saat koleksiyonu, ışıltılı aktristin kişiliğine yönelik bir övgü ve takdir nişanesi oluyor. Diane Kruger'in doğuştan gelen zarafeti, kozmopolitan ruhu ve seçimleri, Jaeger-LeCoultre'nin feminen dünyasına ilham veriyor. Kreasyonlarına yön veren mekanizmaların her vuruşuyla güzelliği ve zarafeti dışa vuran, tavizsiz bir dünya… Balerin, model, aktris ve oldukça sade bir kadın olan Diane Kruger, doğal inceliğinden ve zarafetinden hiçbir şey kaybetmeden kendini yeniden keşfederek, yaşamının her anında kendinden emin bir kararlılıkla hareket etmeyi her zaman başardı. Jaeger-LeCoultre efsanesini şekillendirmeye devam eden ve markanın inanılmaz yaratıcı özgürlüğünü ispatlayan feminen kreasyonlar için de aynı şey söylenebilir.

Rendez-Vous'nun saati ayarlandı. Göz, guilloché desenin yumuşak rölyefine mi kaysın, pırlantaların ışıltısından mı kamaşsın, yoksa gündüz ve gecenin zamanı durduran dansından mı büyülensin? Her kadın için cevap, farklı olacaktır… Ancak kadınları karakterlerine uyan bu nesneyi tamamen sahiplenmeye teşvik eden, Rendez-Vous saatin tek bir özelliğinden ziyade, detaylarının bütünüdür. Jaeger-LeCoultre'nin stil olarak benimsediği Art Deco akımının etkisini belirgin şekilde yansıtan koleksiyon, 29 ve 34 mm olmak üzere iki farklı çap seçeneği ile pembe altın ve çelik versiyonlarında sunuluyor. Saatin 1930'lardan esinlenen rakamları, markanın köklü uzmanlığı ve sürekli olarak yenilenen yaratıcılığı arasında ince bir bağ oluşturuyor. Saatin kristalden yapılan şeffaf arka kadranı ise, olağanüstü incelikle işlenen mekanizmanın detaylarını, büyüleyici biçimde gözler önüne seriyor.

Kadınların çoğu gibi, Rendez-Vous saat de gelenekleri fazla umursamıyor. Parmağını sürekli zamanın nabzında tutan bir aktris gibi, her anı gerçek bir tutku ile yakalıyor. Sadık bir yoldaş olarak bilekte yer alıyor; olağanüstü özgüvenli stiliyle, günlük hayatın akışı için hayranlık uyandıran bir zemin hazırlıyor.

Jaeger-LeCoultre, kadın saatlerine, hem estetik hem de mekanik açıdan her zaman büyük özen gösterdi. Hatta bu geleneğin kökeni, 1880'lerde tasarlanan, emaye saat setini pırlanta ve incilerle donatan ve genellikle boyna takılan LeCoultre Calibre 7HP gibi son derece küçük ve yuvarlak hareketlere dayanır. 19. yüzyıl, kol saatinin doğuşuna şahit oldu. Yaygın inancın aksine, ilk kol saatleri, cep saatlerini maskülen bir tercih olarak sürdüren erkekler tarafından benimsenmeden önce, kadınlar tarafından takıldı. Dönemin moda tercihi olan kolsuz giysiler, mücevher ustalarını, kadınların açıkta kalan kol ve bileklerini ışıltılı kreasyonların zenginliğiyle süslemeye teşvik ediyordu. Kimileri, enfes bilezik modellerinin içine bir de saat mekanizması yerleştirmeyi akıl ettiler. Ve işte, mücevher odaklı bir rol oynamak için bireysel olarak ısmarlanmış, yaratılmış ve özel olarak bu göreve adanmış ilk kol saatleri de böylece doğdular. Bugün, Rendez-Vous koleksiyonu, feminen zamanın yeni, ışıltılı bir şekilde kendine güvenen ve zarif bir nişanesi oluyor.

Jaeger-LeCoultre'nin eşsiz saat koleksiyonu, Damas Türkiye tarafından işletilen Nişantaşı Altın Sokak'ta bulunan Jaeger-LeCoultre Boutique'nin yanı sıra, Kanyon Alışveriş Merkezi'ndeki "Damas" butikte, Istanbul Flyinn Alışveriş Merkezi'ndeki "Sapphire" ile Ankara Armada ve Kentpark Alışveriş Merkezleri'nde konumlanan "Greenwich" butiklerinde saat severlerin beğenisine sunuluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Buluşun Yaratıcılıkla Buluştuğu An - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement