BURDUR'DA İKİNCİ BOZAYI SÜRPRİZİ - Son Dakika
Güncel

BURDUR'DA İKİNCİ BOZAYI SÜRPRİZİ

Burdur'da ilk kez geçen yıl ekim ayında fotokapanla görüntülenen bozayının bir başka bireyi, bu kez Burdur'un başka bir ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Bölge Müdürlüğü ekiplerinin fotokapıyla görüntülendi.

31.05.2022 13:24  Güncelleme: 14:42

Burdur'da ilk kez geçen yıl ekim ayında fotokapanla görüntülenen bozayının bir başka bireyi, bu kez Burdur'un başka bir ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Bölge Müdürlüğü ekiplerinin fotokapıyla görüntülendi.

Türkiye'nin kuzey bölgelerinde daha çok görülen bozayı, Burdur'da geçen yıl ekim ayında Bucak ilçesine bağlı Çamlık köyünde vatandaşlar arasında efsaneye dönüştü. Muzaffer Özdemir adlı vatandaş tarafından bir incir bahçesine kurulan fotokapanla Burdur yöresindeki ilk bozayı kayıt altına alındı.

20 SANİYELİK GÖRÜNTÜ

DKMP 6'ncı Bölge Müdürlüğü'nce, Burdur'un başka bir ilçesinde de kırsal bölgede yine köylüler tarafından bozayı görüldüğü yönündeki ihbarlar üzerine bölgede yapılan incelemelerde ayak izlerine rastlanınca 2021 yılında fotokapan kurularak takibe başlandı. Önceki gün fotokapan görüntülerinde yapılan incelemede bir sürpriz yaşandı. Dişi bozayıya ait yaklaşık 20 saniyelik görüntü elde edildi.

BURDUR'DAKİ İKİNCİ KAYIT

DKMP 6'ncı Bölge Müdürlüğü Bölge Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Tamer Yılmaz, daha önce vatandaş fotokapanıyla ilk kez görüntülenen bir bozayıdan sonra, ikinci bozayı görüntüsünün başka bir ilçede fotokapana yansıdığını söyledi. Bozayıya zarar verilmemesi için ilçeyi açıklamayan Yılmaz, "Bölgedeki vatandaşlardan, görüldüğüne yönelik bilgiler geliyordu. Ayak izleri ve benzeri izler de görmüştük ve fotokapan çalışması başlattık. Nitekim dişi bir birey görüntülendi" dedi.

KORUMA ALTINDA BİR TÜR

Bozayıların bölgede üreme ihtimalinin olası olduğunu dile getiren Yılmaz, "Ayıların bu bölgeyi yaşam alanı olarak güvenli buldukları görülüyor. Alanlarına girilmediği ve yavrularına zarar verilmediği sürece insan açısından tehdit oluşturmuyor. Dolayısıyla korunması gerekir ve zaten koruma altında bir tür" diye konuştu. (DHA)

BURDUR\'DA İKİNCİ BOZAYI SÜRPRİZİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BURDUR'DA İKİNCİ BOZAYI SÜRPRİZİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement