Bursa'da Öğrenci Meclis Başkanlığı İçin Kıran Kırana Seçim - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Öğrenci Meclis Başkanlığı İçin Kıran Kırana Seçim

Bursa\'da Öğrenci Meclis Başkanlığı İçin Kıran Kırana Seçim

Bursa'da İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı kıran kırana geçen seçim sonucunda belli oldu.

12.11.2014 10:54  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı kıran kırana geçen seçim sonucunda belli oldu. Başkanlığa Yenişehir Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Selçuk Efe seçilirken, onu ilk kutlayan Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, şehrin eğitim sorunlarının çözümü noktasında her zaman desteğe hazır olduğunu söyledi.

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi çerçevesinde oluşturulan İl Öğrenci Meclisi Başkanlık seçimleri Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yapıldı. Öğrencilerin demokratik yollarla kendilerini ifade edebilmeleri ve öğrenciler arasında demokrasi kültürünün geliştirilmesini sağlayabilmek için gerçekleştirilen uygulamada öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Seçimlere Bursa İl Milli Eğitim Veli Sarıkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahya ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş'ın yanı sıra yönetici ve öğretmenler de katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya öğrenci meclisi açılışında yaptığı konuşmada, ilçe öğrenci temsilcilerini ilçelerinde gerçekleştirilen seçimlerde elde ettikleri başarıdan dolayı kutladı. Seçimlerin bir demokrasi şöleni olduğunun altını çizen Sarıkaya, ülkenin geleceği ile alakalı büyük ümitlerin olduğunu, öğrencilerin demokrasinin ve cumhuriyetin geleceği ile ilgili çalışmalarda aktif yer almasının bu ümitleri pekiştirdiğini söyledi.

17 ilçeden seçilen ilçe öğrenci meclis başkan ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen seçimlerde, geçici divanın oluşturulmasından sonra başkanlık için adaylığa soyunan 4 aday listelerini oluşturdu. Ardından adaylar kürsüye gelerek kendilerini ve projelerini tanıttılar. Yapılan tanıtım konuşmalarının ardından verilen 15 dakikalık arada adaylar propaganda çalışmalarını yaptılar. Verilen aranın sona ermesiyle 20014-2015 eğitim öğretim yılı İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı için oy verme süreci başladı.

51 öğrenci meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde başkan adaylarından Selçuk Efe ve Melike Çelik 18'er oy, Nazif Akın Şentürk 2 oy, Hüseyin Kul 12 oy aldı. Bir oy ise geçersiz çıktı. Melike Çelik ve Selçuk Efe'nin eşit oy alması üzerinde Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi'nin 31. Maddesine istinaden en çok oy alan iki başkan arasında kura çekimi yapıldı. Kura çekiminde ise kazanan Selçuk Efe ve ekibi Bursa İl Genel Meclisi Başkan ve üyeliklerine seçilerek Ankara'da oluşturulacak olan Türkiye Öğrenci Meclisinde Bursa'yı temsil etme hakkını elde etti.

Selçuk Efe'yi ilk kutlayan ise Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin oldu. İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçilen Selçuk Efe'yi telefonla arayarak tebrik eden Şahin, Bursa'daki eğitim ve öğrencilerle ilgili sorunların çözümü noktasında, Selçuk Efe'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti ve kendisini en kısa zamanda TBMM'ye beklediğini ifade etti.

Bir yıl boyunca bu görevi üstlenecek olan İl Öğrenci Meclisi şu isimlerden oluştu:

Başkan: Selçuk Efe (Yenişehir Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Başkan Vekili: Emirhan Serdar (Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Katip Üye: Furkan Kütük (Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

Katip Üye: Yunus Hakan Ekinci (Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi) - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Öğrenci Meclis Başkanlığı İçin Kıran Kırana Seçim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement