Büyük Anadolu Yürüyüşü Güney Ege Kervanı Denizli'den Geçti - Son Dakika
Güncel

Büyük Anadolu Yürüyüşü Güney Ege Kervanı Denizli'den Geçti

Büyük Anadolu Yürüyüşü Güney Ege Kervanı Denizli\'den Geçti

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden yola çıkan Büyük Anadolu Yürüyüşü Güney Ege Kervanı Denizli'ye geldi.

24.04.2011 16:50

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden yola çıkan Büyük Anadolu Yürüyüşü Güney Ege Kervanı Denizli'ye geldi. Delikliçınar Meydanı'nda yapılan davullu zurnalı eylemde konuşan kervanın sorumlusu Mustafa Nogay Kesin, Büyük Anadolu Yürüyüşü'nün Türkiye genelinde 12 koldan başladığını, tüm grupların Ankara'da buluşacağını söyledi.

Anadolu'nun güzelliklerini, doğal kaynaklarını korumak, hidroelektrik santrallerine karşı çıkmak için Bordum'dan başlayan Güney Ege Kervanı'nın son durağı Denizli oldu. İncilipınar Meydanı'ndan yürüyüşe geçen grup 'Anadolu'yu Vermeyoz' sloganları ile Delikliçınar Meydanı'na geldi. Delikliçınar Meydanı'nda yapılan davullu- zurnalı eyleme CHP Denizli milletvekili adayları Adnan Keskin ve Melike Basmacı Kayhan da destek verdi. Polisin güvenlik tedbirleri aldığı eylemde davul ve zurnalar eşliğinde oynayan grup, sloganlarla hidroelektrik santrali yapılmasına, nükleer enerjiye tepki gösterdiler. Renkli görüntülerin oluştuğu eylemde, halk oyunları ekipleri de Ege Bölgesi'ne has oyunlarıyla katılımcıları coşturdu. Bir eylemcinin 'Kül' adlı köpeğini de eyleme getirmesi dikkat çekti.

'HES KAPIYA DAYANDI'

Güney Ege Kervanı sorumlusu Mustafa Nogay Kesin, Anadolu'nun kaynaklarına, derelerine, yeraltı kaynaklarına sahip çıkmak için başlatılan Büyük Anadolu Yürüyüşü'nde Güney Ege Kervanı'nın Denizli'den sonra Burdur ve Konya güzergahını takip edip, yurdun diğer bölgelerinden gelen 11 kervanla birlikte Ankara'da buluşacağını söyledi.

Grup adına açıklama yapan Ayşegül Boydaş da, Denizli'de 31 tane hidroelektrik santrali kurulmasının planlandığını belirterek şöyle dedi:

"HES kapıya dayandı. Bilir misin nedir HES? Loç'a bak, Yuvarlakçay'a bak, Alakır'a bak. Paramparça edilmiş dağlara, kesilen ormanlara, borulara hapsedilip kurutulan derelere bak. Anadolu'da boşalan köylere bak. Memleketimiz Anadolu yalnız değildir. Bu dönüm noktasında bu yıkımlara karşı hep birlikte hareket etmek zorundayız. "

Kervan açıklamanın ardından Burdur'a hareket etti.

ONB - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyük Anadolu Yürüyüşü Güney Ege Kervanı Denizli'den Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement