Çadır Kentte Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Şenliklerle Başladı - Son Dakika
Güncel

Çadır Kentte Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Şenliklerle Başladı

Çadır Kentte Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Şenliklerle Başladı

Suriyeli mültecilerin barındığı Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı şenliklerle başladı.

26.09.2013 17:51

Suriyeli mültecilerin barındığı Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı şenliklerle başladı.

Açılış törenine; Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Kamp Genel Koordinatör Müdürü Ahmet Alptekin, Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç, Kamp Müdür Yardımcıları Mustafa Başak, Bekir Engül, Hasan Öztürk, Yasin Seyhan, Suriyeli mülteciler ve öğrenciler katıldı.

Suriye'de yaşanan iç savaş dolayısıyla ülkelerinden kaçarak Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli öğrenciler için kamp içerisinde eğitim alanı kurulmuş ve Suriye müfredatına uygun olarak eğitim ve öğretim verilmişti. Bu yıl da Suriye müfredatına göre eğitim ve öğretim verilecek.

Suriyeli öğrenciler 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevincini yaşarken, oynadıkları oyunlar, danslar ve okudukları Arapça ve Türkçe şiirler izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Törende konuşan Kaymakam Fırat, "Değerli Suriyeli misafir kardeşlerim bu zulüm elbet bitecek. Bu sıkıntılı günler geride kalacak. Bu güzel günlere hazırlıklı gitmek çok önemli, çocuklarınızın eğitim ve öğretimden geri kalmaması, devam etmesi gerekir. İnşallah Suriye'de bu savaş bitikten sonra çok önemli gelişmeler olacak. Çocukların Türkçe öğrenmiş olmaları bizleri fevkalade memnun etmiştir. Şu anda 8 bin çocuğumuzun eğitim ve öğretimini üstlenmiş durumdayız. Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri eğitim alanında 850 anaokulu öğrencisi, 1-4 yaş grubu 3 bin 950 öğrenci, 5-9 yaş grubu 2 bin 500 öğrenci, 10-11-12 yaş grubunda ise 475 öğrenci olmak üzere toplam 7 bin 775 öğrenci eğitim ve öğretim görecek. 7 bin 775 öğrencinin öğretmenliğini ise 250 Suriyeli gönüllü öğretmen ve 15 Türk öğretmenin sağlayacağı öğrenildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çadır Kentte Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Şenliklerle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement