Çağımızın büyük virtüözü İdil Biret 75. yaş gününü - Son Dakika
Güncel

Çağımızın büyük virtüözü İdil Biret 75. yaş gününü

Çağımızın büyük virtüözü İdil Biret 75. yaş gününü

Bu yıl 75. yaşını kutlayan çağımızın büyük virtüözü İdil Biret, dün akşam Boğaziçi Üniversitesi'nin düzenlediği Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri'nin 20. yılına anlamlı bir imza attı.

08.12.2016 10:17  Güncelleme: 10:19

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'de verdiği konserle kutladı.

7 Aralık tarihine rastlayan doğum gününde, 'İdil Biret İle Başbaşa' başlığıyla J.S. Bach'dan Prokofiyef'e, parlak yapıtlardan seçilmiş bir dinleti sunan sanatçının konseri büyük bir coşkuya sahne oldu.

İlk kez 8 Aralık 1996 tarihinde Albert Long Hall Klasik Müzik etkinliklerinin açılış konserini veren İdil Biret'e bu anlamlı gecede Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan bir teşekkür plaketi sundu. Prof. Mehmed Özkan, dünyaca ünlü pek çok sanatçı ve topluluğu klasik müzikseverlerle buluşturarak bir ''Boğaziçi klasiği' 'haline gelen Albert Long Hall Klasik Konserleri'nin 20. yılını taçlandırdığı için İdil Biret'e teşekkür etti.

Özkan, klasik müzik konserleri dizisini önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek sürdürmeyi amaçladıklarını ekleyerek Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri koordinatörü Evin İlyasoğlu'na teşekkürlerini sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çağımızın büyük virtüözü İdil Biret 75. yaş gününü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement