"Hedefimiz, 2018 Yılına Kadar 1 Milyar Dolarlık Ciro" - Son Dakika
Güncel

"Hedefimiz, 2018 Yılına Kadar 1 Milyar Dolarlık Ciro"

"Hedefimiz, 2018 Yılına Kadar 1 Milyar Dolarlık Ciro"

Cargill Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tarakçıoğlu, oluşturdukları Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye organizasyonu ile bütün ürünlerin tek elden satılacağını söyledi.

13.11.2014 09:49  Güncelleme: 10:34

Gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan Gulfood Dubai Middle East Uluslararası Gıda ve Gıda Teknolojileri fuarına katılan Cargill Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarakçıoğlu, oluşturdukları Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye organizasyonu ile bütün ürünlerin artık tek elden satılacağını söyledi. Tarakçıoğlu, "Hedefimiz, ürün satışından 2018 yılına kadar 1 milyar dolarlık ciro. Şu anda 500 milyon dolarlık bir ciromuz var. Bu ise 2018 yılına kadar ciddi bir artış demek" diye konuştu.

GIDA sektörünün uluslararası buluşma noktası olan ve 4500 firmanın katıldığı, 20 binden fazla markalı ürünün sergilendiği Gulfood Dubai Middle East Uluslararası Gıda ve Gıda Teknolojileri fuarı, 9-11 Kasım 2014 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde düzenlendi. Dubai İnternational Convention & Exhibition Center'de gerçekleştirilen fuara katılan gıda, tarım, finans ve endüstriyel ürün sektörlerinde faaliyet gösteren dünyaca ünlü Cargill firmasının Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarakçıoğlu düzenlenen basın toplantısında şirketlerinin yeni organizasyonu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

ÜRETİM ALANINDA BÖLGEDEKİ MÜŞTERİLERİN YANINDA

Tarakçıoğlu, Cargill'in sadece satış ve teknik ofisleriyle değil, Suudi Arabistan'da, Arasco firmasıyla kurulan ortaklıkla, üretim anlamında da bölgedeki müşterilerinin yanında olduğunu vurguladı. Yeni nişasta ve tatlandırıcı ortak girişimi MEFSCO Arasco'nun, Riyad- Al Kharj'daki mısır kırma tesisinde üretim yapacağını anlatan Tarakçıoğlu, bu şirketin Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Umman, Katar ve Bahreyn gibi Körfez İşbirliği Komisyonu (GCC) üyesi ülkelerin yanı sıra Yemen, Irak ve Ürdün pazarları için de nişasta bazlı ürünler ürettiğini kaydetti.

HEDEF 2018 YILINA KADAR 1 MİLYAR CİRO

Türkiye'de bu yıl, ülkenin en önemli bitkisel yağ ve margarin üreticisi olan Turyağ'ı satın aldıklarını da hatırlan Tarakçıoğlu, "Turyağ ile pastacılık, endüstriyel ve sıvı yağ ürünleriyle genişlettiğimiz ürün ve hizmet yelpazemizi, başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika gıda pazarlarındaki müşterilerimize sunacağız. Cargill'in eski yapısında Türkiye'nin Avrupa üzerinden yönetiliyordu şimdi ise Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye organizasyonu oluşturuldu. Bu organizasyonla bütün ürünlerin artık tek elden satılacak. Hedefimiz, ürün satışından 2018 yılına kadar 1 milyar dolarlık ciro. Şuanda 500 milyon dolarlık bir ciromuz var. Bu ise 2018 yılına kadar ciddi bir artış demek." dedi.

FIRSAT BULDUĞUMUZDA CAPİTAL SINIRIMIZ YOK

Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan'ın bölgede en fazla nüfusa sahip 3 ülke olduğu ve bu ülkelerde büyüme ihtimalini daha yüksek gördükleri bilgisini de veren Tarakçıoğlu, "Ancak 3 ülkenin ihtiyaçlarına bakıldığında, Mısır ve Suudi Arabistan'da temel ihtiyaç maddeleri alanında eksiklik var. Türkiye'de ise böyle bir durum yok. Yatırım konusunda ise stratejimiz daha agresif olmak. Çünkü fırsat olduğunda capital sınırımız yok. Bölgede ambalajlı gıda, içecek ve ev dışı tüketim sektörlerinde görülen hızlı büyümeye, yeni ürün ve çözümlerle destek vermeye devam edeceğiz" dedi. - Dubai

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Hedefimiz, 2018 Yılına Kadar 1 Milyar Dolarlık Ciro' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement