Çelik Bilecik'te Konuştu - Son Dakika
Güncel

Çelik Bilecik'te Konuştu

Çelik Bilecik\'te Konuştu

Şeyh Edebali Üniversitesi'nin davetlisi olarak Bilecik'e gelen Hüseyin Çelik ilk olarak Vali Halil İbrahim Akpınar'ı makamında ziyaret etti.

25.04.2013 08:29  Güncelleme: 09:26

Şeyh Edebali Üniversitesi'nin davetlisi olarak Bilecik'e gelen Hüseyin Çelik ilk olarak Vali Halil İbrahim Akpınar'ı makamında ziyaret etti. Şeyh Edebali Üniversitesi'nde düzenlenen Tarih ve Kültür Sohbetleri programına katılan Hüseyin Çelik'e AK Partili Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı üzerinde Osmanlı armasının bulunduğu bir kabartma tablo hediye etti. Çelik, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin Sürekli Eğitim Merkezi'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada çözüm sürecini anlattı. 30 yıldır bölücü silahlı terör örgütünün olduğunu söyleyen Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Güvenlik güçlerimiz onlarla mücadele ediyor. Onlar ölüyor, güvenlik güçlerimiz şehit oluyorlar. Analar ağlıyor ve gencecik çocuklarımız toprağa düşüyor. Milyar dolarlık eğitime, sağlığa, nesillerimize yatırmamız gereken para heba oluyor. Size silahla gelen insana siz çiçek veremezsiniz. Teröre ve teröriste kısa sürede mücadele silahla olur. 30 senedir yapılıyor. Biz şimdi insan aklının bütün imkanlarını kullanarak bu fitneyi bitirmek istiyoruz. Bunu bitirirken de bu ülkenin üniter yapısını asla sorgulama konusu yapmadık. Yapmayacağız. Hakkari'de de, Van'da da, Kırklareli'de de, Söğüt'te de, Bursa'da da, Bilecik'te de biz tek millet diyoruz. Tek vatan diyoruz. Tek bayrak diyoruz. Burada başka burada başka değil. Millet nedir? Millet ortak bir geçmişi olan, ortak bir vatanı olan, ortak bir gelecek tasavvuru olan ve insanları bir araya getiren gönüllü birlikteliğin adıdır. Birileri diyor ki, Başkanlık konusunda pazarlık yaptılar. Verin bize başkanlığı alın bilmem neyi. Biz bu tip şeylere tenezzül de etmeyiz. Bunu insanlar da bilsin ki, böyle bir pazarlık asla yoktur ve olmadı. Bu süreci götüren Başbakanın yanındaki çok dar bir ekibin içinden bir abiniz olarak söylüyorum. Eğer biz gelecek seçimi hesaba katsak, böyle bir şeye girişmezdik. Biz gelecek nesillerin hesabını yapmak zorundayız. Şehit annesi diyor ki, benim yüreğime kor düştü, köz düştü. Başka analar ağlamasın diyor. Ben ağladım başkası ağlasın demez bir insan. Bu süreci götürürken de milli hassasiyetimizi, birlik ve bütünlüğümüzü kimseye ezdirmeyiz. Birini imtiyazlı sınıf, birini üste çıkarıp diğerini ikinci sınıf yapmayacağız. Bu ülkede 76 milyon eşit hür vatandaşlar vardır. Kendi sağlını memleketi için feda eden bir başbakanı, mesaisi 24 saat olan bir başbakan'ı, 24 saat vatan haini diye niteleyen insanlar var. En basit söz ihanet kehanetidir. Biz hiç kimseden bu vatanı daha az sevmiyoruz. Kim ne kadar seviyorsa onlar kadar ya da onlardan daha fazla seviyoruz. Doğru yaptığımıza inanıyoruz. Niyet hayırdır, inşallah akıbette hayır olacaktır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çelik Bilecik'te Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement