Çerkezköy'de Vatandaşlardan Elektrik Kesintilerine Tepki - Son Dakika
Güncel

Çerkezköy'de Vatandaşlardan Elektrik Kesintilerine Tepki

Çerkezköy\'de Vatandaşlardan Elektrik Kesintilerine Tepki

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı Kızılpınar beldesinde yaşanan elektrik kesintisi vatandaşların tepkisine neden oldu.

07.12.2013 09:23  Güncelleme: 09:24

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı Kızılpınar beldesinde yaşanan elektrik kesintisi vatandaşların tepkisine neden oldu. 2 yıldır elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen işletme sahipleri, esnaf ve vatandaşlar, elektrik kesintisinin sık sık yaşanmasının elektronik malzemelerinin yanmasına neden olduğunu bildirdi. Durumdan şikayetçi olan belde halkı, yetkilileri de göreve çağırdı.

Kızılpınar Yunus Emre Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet, Gültepe Mahallesi'nde iki yıldır belli aralıklarla yaşanan elektrik kesintilerine vatandaşlar tepki gösterdi. Beldede gün boyunca elektriklerin kesildiğini ve ihtiyaçlarını karşılaşmakta çok zorluk çektiklerini belirten Yunus Emre Mahalle Muhtarı İshak Aydın, yetkililerin bu duruma bir an önce müdahale edip içerisinde oldukları mağduriyetin sonlandırılmasını istedi. 2 yıldır mahalleli olarak büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Aydın, "Bu sebeplerden dolayı da Yunus Emre Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet, Gültepe Mahallesi'nde sorunlar devam ediyor. Trafo yetmediği için elektrik gidiyor. Esnafımızın sıkıntıları çoktur" diye konuştu.

"TELEVİZYON İZLEYEMİYORUZ"

Elektrik kesintileri nedeniyle çok mağdur olduklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Abdullah Altuğ, "Derhal bu sorunun giderilmesini talep ediyorum. Elektrik kesintisini bildirmek için telefon etmekten geçtiğimiz ay 200 TL telefon faturası ödedim" diyerek tepkisini dile getirdi. Mahallede bulunan esnaftan Cengiz Arvaz ise, "Yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı makinelerimiz yanıyor. Son dönemlerde üç defa makine değiştirdim. Her birisi 70 dolardan başlıyor. Yetkililerin bir an önce bu soruna çare bulmalarını istiyorum. Elektrik iki yıldır böyle devam ediyor. Çocuklarımız ders çalışamıyorlar. Elektronik eşyalarımız yanıyor. Akşam kimse televizyon izleyemiyor" diye konuştu.

"İŞ KAYBI OLUYOR"

Mahallede marangozluk yaptığını belirten Ali Yıldırım, "İki yıldır aynı sorunları yaşıyorum. Elektrik kesintisi nedeniyle iş kaybı oluyor. Çalışanlarımız 4-5 saat elektrik kesintisi nedeniyle çalışamıyorlar. Her gün mesai saatleri arasında kesilen elektrik nedeniyle müşterilerimizi de mağdur ediyoruz" dedi.

Elektriklerin günde 10 kez kesildiğini iddia eden mahalleli İbrahim Keser de, "Elektrikler şu an bile kesiktir. Bu insanlar doğalgaz kullanıyor. Elektriği ödemediği zaman kesiliyor. Bu bir rezalettir. 20 dakika arayla hep kesinti oluyor. Bunun gerçekten bir çözümünü bulsunlar" diye konuştu.

Evde bulunan bütün elektrikli cihazlarının yandığını söyleyen Hasan Karaca ise, "Bazı vatandaşlarımız kahveye maç izlemeye geliyorlar, elektrikler gittiği zaman da evlerine gidiyorlar. Bu nedenle esnafımız da zarar ediyor. Herkesin çoluğu çocuğu var. Çocuklar internet üzerinden verilen ödevleri yapamıyorlar. Doğalgaza geçtik, ama kullanamıyoruz" ifadesini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çerkezköy'de Vatandaşlardan Elektrik Kesintilerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement