Çevre ve Yenilikçi Fikirler" Yarışması - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Yenilikçi Fikirler" Yarışması

Çevre ve Yenilikçi Fikirler" Yarışması

Toyota Avrupa Fonu ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın eko okullarda başlattığı "Çevre ve Yenilikçi Fikirler" Yarışması kapsamında "Sürdürülebilir Ulaşım" Projesi ile en yüksek hibeyi Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu kazandı.

03.01.2014 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toyota Avrupa Fonu ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) eko okullarda başlattığı "Çevre ve Yenilikçi Fikirler" Yarışması kapsamında "Sürdürülebilir Ulaşım" Projesi ile en yüksek hibeyi Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu kazandı.

Okul çevresindeki trafik yoğunluğuna ve hava kirliliğine dikkati çekmek amacıyla, Toyota Avrupa'nın desteğiyle düzenlenen, Türkiye, Danimarka ve Slovenya'dan 80 okulun katıldığı "Çevre ve Yenilikçi Fikirler" Proje Yarışması kapsamında, "Sürdürülebilir Ulaşım" projesi ile İlkadım Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu, Türkiye'de 7 bin lira hibe almaya hak kazanan tek devlet okulu oldu.

Okulun konferans salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, mutlu bir dünya oluşturmak için insana ve çevreye yatırım yapılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İlimizin bir okulunun uluslararası platformda başarısını yaşamak bizi mutlu etti ancak mutsuz olduğumuz bir yön de var. Bu proje içerisinde yer alan tek devlet okulu olması bizi mutsuz etti. İlimizden ve ülkemizden çok daha katılım olmasını isterdik. Dilerim önümüzdeki dönem de bu noktayı yakalarız. Mutlu insanları, mutlu toplumları ve mutlu bir dünyayı oluşturmak için insana yatırım yapmak gerekir. Buna ilave olarak hem insana hem de çevreye yatırım yapmamız gerekir. Bizim artık günü ve kendimizi değil çocuklarımızı, torunlarımızı ve geleceği düşünerek olaylara bakmamız gerekir."

Çevre bilincinin çok önemli olduğunu belirten Samsun Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora ise çevre olmadan insanın varlığından, sağlığından, dünyadan güzelce yararlanmasından söz edilemeyeceğini kaydetti.

Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu Müdürü Necdet Bal da proje ile hava kirliliği ve trafik sorununa dikkati çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Programda, slogan yarışmasında dereceye giren öğrenciler Berke İnanlı, Efe Pişirici ve Seray Soylu'ya hediyeleri verildi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çevre ve Yenilikçi Fikirler' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement