CHP "Asansör" Faciasını Meclis'e Taşıdı - Son Dakika
Güncel

CHP "Asansör" Faciasını Meclis'e Taşıdı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 10 işçinin hayatını kaybettiği "asansör" faciasını Meclis gündemine taşıdı.

10.09.2014 13:53

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 10 işçinin hayatını kaybettiği "asansör" faciasını Meclis gündemine taşıdı.

Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Torunlar GYO ile TOKİ'nin arsa karşılığı gelir paylaşımı modeliyle hayata geçirdiği "Torun Center' isimli konut ve ofis projesinde meydana gelen kazada projede çalışan 10 işçinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Kazanın ardından TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı'nın TOKİ'nin ilgili inşaat şirketinden Mart 2013'te 520 milyon lirayı peşin olarak alarak projeden çekildiği, bu nedenle proje üzerinde TOKİ'nin hiçbir hak ve sorumluluğunun bulunmadığı şeklindeki açıklamaları basında yer almıştır" dedi.

Hamzaçebi soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"Mayıs 2010'da yapılan ihale sonucunda imzalanan arsa karşılığı gelir paylaşım işine ilişkin sözleşmeye göre ödenmesi gereken TOKİ gelir payı ne kadardır? Bu bedel hangi tarihte ödenmiştir?

TOKİ projedeki gelir payını aldığı ve bu nedenle proje ile ilgisi kalmadığı halde tapu devri neden gerçekleştirilmemiştir?

Tapu devrinin gerçekleştirilmemiş olmasının nedeni yasalarla TOKİ'ye tanınmış hakların/ayrıcalıkların kullanılarak anılan inşaatın yapı denetiminden kurtarılması ve belediyeye ödenmesi gereken vergi ve harçların ödenmemesinin sağlanmak istenmesi midir?

TOKİ projedeki gelir payını aldığı ve proje ile ilgisi kalmadığı halde inşaat mahallinde bulunan tabelada işin sahibi olarak T.C. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yer almasının nedeni nedir?

Gelir payını aldığı halde tapu devrini gerçekleştirmeyen ve bu yolla belediyeye ödenmesi gereken harcın ödenmesini engelleyen ve anılan inşaatı Yapı Denetim Kanunu kapsamı dışına çıkartan TOKİ Başkanı ve diğer sorumlular hakkında soruşturma açılması düşünülmekte midir?

Projeye ilişkin olarak inşaat süresince yapı denetimi kimler tarafından ne zaman yapılmıştır?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP 'Asansör' Faciasını Meclis'e Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement