(ORDU) - CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Ünye'de Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi ORBEL'in yer aldığı maden projesinin ÇED süreciyle ilgili yapılan halkı bilgilendirme toplantısının hukuka aykırı olduğunu belirterek "Sandık seçmenle siyasi arası bir sözleşmedir. Hilmi Güler seçimden önce Ordu coğrafyasını maden ruhsatlarını açacağım diye bir söz verdi mi? O halde insanların sana teslim ettiği toprağını, çocuklarının geleceğini, namusunu, şerefini yabancı maden kartellerine ve buradaki ayakçılarına satamazsın. Ünye'yi de Ordu'yu da Hilmi Güler'e ve onun ayak takımına teslim etmeyeceğiz" dedi.
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Ünye'de dokuz mahalleyi ilgilendiren maden projesinin ÇED süreciyle ilgili yapılan halkı bilgilendirme toplantısına ilişkin açıklama yaptı. Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesi şirketi ORBEL'in maden ruhsatı sürecinde yer almasının kabul edilemez olduğunu belirten Adıgüzel, şunları ifade etti:
"Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz"
O halde insanların sana teslim ettiği toprağını, çocuklarının geleceğini, namusunu, şerefini yabancı maden kartellerine ve buradaki ayakçılarına satamazsın. Ünye'yi de Ordu'yu da Hilmi Güler'e ve onun ayak takımına teslim etmeyeceğiz. Milletvekili olarak benim iki görevim var; yasama ve denetleme. Ben burada denetleme görevimi yapıyorum. Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. Bugün bu toplantıya gelenler Ordu halkının çok küçük bir kısmı. Daha ne kadar gelecek göreceksin Hilmi Güler. Halka rağmen hiçbir şey yapılamaz bunu Hilmi Güler de öğrenecek."
Son Dakika › Güncel › CHP'li Adıgüzel'den Maden Projesiyle İlgili Çed Toplantısına Tepki: 'Ünye'yi de Ordu'yu da Hilmi Güler'e ve Onun Ayak Takımına Teslim Etmeyeceğiz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?