CHP'li Gökçe Gökçen, Murat Çalık'ın Tahliyesi İçin Çağrıda Bulundu - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP'li Gökçe Gökçen, Murat Çalık'ın Tahliyesi İçin Çağrıda Bulundu

06.11.2025 17:41

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, tutuklu olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın sağlık sorunlarına dikkat çekerek, yetkililere tahliye çağrısında bulundu. Gökçen, adalet çağrısı yaparak, bunun bir insanlık meselesi olduğuna vurgu yaptı.

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, İzmir Buca Cezaevi'nde tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve annesi Gülseren Çalık'ı ziyaret etti. Gökçen, "Tüm yetkililere ve içinde biraz olsun adalet duygusu olan herkese soruyorum: Murat Çalık'ın tahliye edilmesi için daha ne bekleniyor? Kanser hastalığının nüksetmesi mi bekleniyor? Telafisi imkansız bir zarar doğsun diye mi bekleniyor? Bu artık bir siyaset meselesi değil; insanlık meselesi, vicdan meselesidir. Başkanımız Mehmet Murat Çalık serbest bırakılmalıdır" dedi.

CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Mehmet Murat Çalık'ı ve annesi Gülseren Çalık'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından yazılı açıklama yaptan Gökçen, şunları kaydetti:

"Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık, sağlık sorunlarına rağmen yaklaşık sekiz aydır tutuklu. Murat Çalık hakkında hala bir iddianame hazırlanmadı ve gerekçesiz olarak İstanbul'dan İzmir'e nakledildi. Ailesi Kırıklar Cezaevi'nin yakınında bir kafede aylardır her gün nöbet tutuyor. Annesi Gülseren Çalık, kendi sağlık sorunları da olmasına rağmen kendisinden çok oğlunun sağlığı için endişeleniyor. Murat Çalık'ın sağlığı ne kadar kötüyse, morali de o kadar yüksek. Özlemle beklendiğinin farkında. Beylikdüzü'nü düşünüyor, belediyenin özellikle çocuklara yaptığı hizmetlerin devam etmesini, bir de hiç ihmal etmediği Atatürk takviminin çıkmasını yakından takip ediyor. Tüm yetkililere ve içinde biraz olsun adalet duygusu olan herkese soruyorum: Murat Çalık'ın tahliye edilmesi için daha ne bekleniyor? Kanser hastalığının nüksetmesi mi bekleniyor? Telafisi imkansız bir zarar doğsun diye mi bekleniyor? Bu artık bir siyaset meselesi değil; insanlık meselesi, vicdan meselesidir. Başkanımız Mehmet Murat Çalık serbest bırakılmalıdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Gökçe Gökçen, Murat Çalık'ın Tahliyesi İçin Çağrıda Bulundu - Son Dakika


Advertisement