Chp'li Tanrıkulu, Ttk'ya Yapılan Atamayı Sordu - Son Dakika
Güncel

Chp'li Tanrıkulu, Ttk'ya Yapılan Atamayı Sordu

Chp\'li Tanrıkulu, Ttk\'ya Yapılan Atamayı Sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 2010 yılında grizu patlamasında 30 işçinin hayatını kaybettiği olayda kusuru bulunduğu iddiasıyla hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Karadon Müessese Müdürünün TTK Genel Müdürlüğüne...

04.10.2012 15:23

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 2010 yılında grizu patlamasında 30 işçinin hayatını kaybettiği olayda kusuru bulunduğu iddiasıyla hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Karadon Müessese Müdürünün TTK Genel Müdürlüğüne atanmasının gerekçesini, Enerji Bakanı Taner Yıldız'a sorduCHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 2010 yılında grizu patlamasında 30 işçinin hayatını kaybettiği olayda kusuru bulunduğu iddiasıyla hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Karadon Müessese müdürünün TTK Genel Müdürlüğüne atanmasının gerekçesini, Enerji Bakanı Taner Yıldız'a sordu.

TBMM Başkanlığı'na yazılı cevaplanması istemiyle bir soru önergesi veren Tanrıkulu, 16 Mayıs 2010 tarihinde Zonguldak'ın Kilimli Beldesinde bulunan TTK Karadon Müessese Müdürlüğü'ne bağlı kömür ocağında grizu patlamasında 30 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

"O dönem TTK Karadon Müessese müdürü olan İsmail Güner hakkında 'Birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olduğu' iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bu bağlamda; vahim olayda sorumluluğu bulunduğu düşünülerek başlatılan dava devam etmekteyken, İsmail Güner'in TTK Genel Müdür Yardımcılığı'na atanmasının gerekçeleri nelerdir?

Anılan davada İsmail Güner hakkında ceza tertibine gidilmeyeceği yönünde kesin bir bilgi veya düşünceniz mi vardır? Eğer bu yönde bir düşünceniz var ise dayanakları nelerdir? Mahkemelerce suçluluğu ispatlanmamış bir kişiyi suçlu olarak göstermek ne kadar yanlış ise, olayda herhangi bir kusuru bulunmadığı da ispat edilmemiş bir kişinin TTK Genel Müdür Yardımcılığı'na atanmasında kamu vicdanı açısından herhangi bir sorun olduğunu düşünüyor musunuz? Belirtilen atamanın yapılması için yargılama sürecinin sonuçlanmasının beklenmemesinin ve yargılanan kişinin bu şekilde adeta ödüllendirilmiş olmasının gerekçeleri nelerdir?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Tanrıkulu, Ttk'ya Yapılan Atamayı Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement