Chp Pm Toplantısı Sona Erdi, Üyeler Olağanüstü Toplantı İstedi - Son Dakika
Güncel

Chp Pm Toplantısı Sona Erdi, Üyeler Olağanüstü Toplantı İstedi

Chp Pm Toplantısı Sona Erdi, Üyeler Olağanüstü Toplantı İstedi

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi.

04.03.2013 18:21

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sanatçı Müslüm Gürses'in cenaze törenine katılması nedeniyle, Genel Yardımcısı Adnan Keskin başkanlığında gerçekleştirilen toplantı basına kapalı olarak yaklaşık 6 saat sürdü.

Toplantıda, gündem gereği MYK raporu ile "bağışlanma" istekleri görüşüldü. PM'de daha önce çeşitli nedenlerle partiden ihraç edilen 11 kişinin yaptığı üyelik başvurularının kabul edildiği belirtildi.

Toplantıda üyelerden, yeni anayasa ile İmralı süreci başta olmak üzere gündemdeki konuların ise Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu başka bir PM toplantısında ele alınması konusunda talep geldi. PM üyelerinin bu konuda verdiği önerge kabul edilirken, PM'nin Kılıçdaroğlu'nun programına göre 16 ya da 17 Mart'ta olağanüstü toplanabileceği kaydedildi.

-KESKİN'İN MİKROFONU AÇIK KALDI-

Öte yandan, toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in konuşmasının ardından mikrofonun açık kalması üzerine, Yenimahalle İlçe Örgütünün olağanüstü kongresine ilişkin bazı sözleri de kameralara yansıdı.

Keskin, gazetecilerin soruları üzerine sözlerinin haber yapılmasının gazetecilik etiği ile bağdaşmadığını ifade ederek, " Türkiye'de gazetecilerle ilgili Başbakan'ın saldırıları, Başbakan'ın küfürleri ortadayken, orada gizli bir şey yaparak, bizim değerlendirmemizi vermek Türkiye'deki basının kalitesini ve niteliğini gösteriyor" diye konuştu.

Keskin, CHP'de mükerrer kayıt nedeniyle üyeliklerin düşmesine neden olan "çifte üyelik" konusuyla ilgili, üyelerin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvuruda bulunduğunu ancak savcılıkların takipsizlik kararı verdiklerini belirtti. Bu duruma tepki gösteren Keskin, "Bilirkişi raporları var, sulh hukuk mahkemesinin tespit dosyasında. Ama maalesef başsavcılıklar takipsizlik kararı veriyor" diye konuştu.

-MATKAP'IN SÖZLERİ-

PM toplantısında, Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'ın tartışma yaratan vatandaşlık tanımıyla ilgili sözlerinin de gündeme geldiği belirtildi. Matkap'ın "sözlerinin yanlış anlaşıldığı, CHP'nin parti programında, partinin altı okundan biri olan "milliyetçilik'te anlatılan vatandaşlık tanımının aslında her kesimin talebini karşılaşacağı" yönünde açıklamada bulunduğu kaydedildi. Bu konuyla ilgili, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da Matkap'ın bu konunun daha fazla tartışılmaması için herhangi bir açıklama yapmamasını istediği de ifade edildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp Pm Toplantısı Sona Erdi, Üyeler Olağanüstü Toplantı İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement