CHP PM üyesi Bulut - - Son Dakika
Güncel

CHP PM üyesi Bulut -

CHP PM üyesi Bulut -

CHP PM Üyesi Dursun Bulut ile CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, yerel seçim öncesi parti organlarıyla bir araya gelmek üzere Van'a geldi.

20.12.2013 18:55

CHP PM üyesi Bulut - VAN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi Dursun Bulut, "Bir an önce demokrasi işletilerek BDP'li milletvekillerinin tamamı serbest bırakılmalıdır" dedi.

CHP PM Üyesi Dursun Bulut ile CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, yerel seçim öncesi parti organlarıyla bir araya gelmek üzere Van'a geldi.

Havaalanında İl Başkanı Cemal Şen tarafından karşılanan ve parti il binasına geçen Bulut ve Güven, burada gazetecilere açıklama yaptı.

Birkaç gün önce CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın mahkeme tarafından serbest bırakıldığını anımsatan Bulut, bunun Avrupa devletlerinin demokrasi işleyişi gereğince yapıldığını öne sürdü.

Türkiye'nin AB'ye üye olmaya çalıştığını ve bu nedenle kararı uyguladığını, ancak burada da bir çifte standardın ortaya çıktığını belirten Bulut, şöyle konuştu:

"BDP'li milletvekilleriyle ilgili avukatlar mahkemeye başvurduğunda 'siz çıkamazsınız' cevabı veriliyor. Bu çifte standarttır. Bir an önce demokrasi işletilerek, BDP'li milletvekillerinin tamamı serbest bırakılmalıdır. CHP'nin tepkisi ve talebi budur. Bütün toplantılarımızda bunu dile getiriyoruz. Burada antidemokratik bir anlayışın söz konusu olduğunu söyleyeceğiz. BDP'li milletvekillerinin serbest kalması için üzerimize ne düşüyorsa, tüm platformlarda yapmaya hazırız."

Türkiye'de son günlerde yaşanan İstanbul merkezli operasyonları "17 Aralık Depremi" olarak adlandıran Bulut, pandoranın kapağının açılmasıyla yaşanan yolsuzlukların ne kadar büyük olduğunun ortaya çıktığı açıkladı.

Bulut, şöyle konuştu:

"Bakan çocuklarının evi ile banka genel müdürünün evindeki ayakkabı kutularının içinde akıllara durgunluk verecek şekilde milyon dolarlar çıktı. CHP, bulunduğu her yerde yolsuzlukların, rant kavgalarının üzerine alabildiğine giren bir partidir. Yaşanan gelişmeler gösteriyor ki AKP, Türkiye'yi değil, rantı yönetiyor. Kendileri için rant elde etmenin peşinde. Dolayısıyla bu mantığı kınıyoruz ve yargının sonuna kadar yolsuzlukları takip etmesini ve suçluları cezalandırmasını istiyoruz. Hükümet bunun üzerini kapatmaya çalışacak. Bir gecede onlarca emniyet müdürünün görevden alınması, HSYK'nın müdahalesiyle yeni savcıların görevlendirilmesi bunun işaretidir. Ama CHP bunun takipçisi olacaktır."

Son günlerde demokratik bir ülkede yaşanmaması gereken olayları yaşadıklarını, bunları büyük bir şaşkınlıkla takip ettiklerini belirten CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ise Türkiye'nin birçok yerinde görevden alma ve görev değişikliklerinin yaşandığını bildirdi.

Türkiye'de hukuka inanmak gerektiğini ve hukuk çerçevesinde soruşturmaların yürütülmesinin önemli olduğunu belirten Güven, "Operasyonların ardından kamu görevlilerinin değiştirilmesinin sebepleri konuyu örtbas etmek mi? Yerine gelecekler bunu örtbas edeceklerse bu yanlış olur. Eğer bir suçluluk varsa bu işte yargının doğru kararı vermesini, adaleti sağlanmasını bekliyoruz. Yaşanan gelişmelerle CHP daha da güçlenir. Ortaya çıkan paralarla, yıllardır dile getirdiğimiz yolsuzluk söylemlerinde ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Bu nedenle CHP'nin daha da güçleneceğine inanıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement