Çözüm Süreciyle Birlikte Siirt'te Yatırımlar Arttı - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreciyle Birlikte Siirt'te Yatırımlar Arttı

Çözüm Süreciyle Birlikte Siirt\'te Yatırımlar Arttı

Çözüm süreciyle birlikte bölgede barış ve huzur ortamının sağlanmasıyla yatırımları arttırdı.

27.11.2013 12:10  Güncelleme: 12:36

Çözüm süreciyle birlikte bölgede barış ve huzur ortamının sağlanmasıyla yatırımları arttırdı. Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Siirt- Kurtalan karayoluna alternatif güzergah için dağlar delinip yollar yapılıyor.

Başur mevkiinde, Kurtalan yol şantiyesini ziyaret eden Vali Ahmet Aydın, Siirt-Kurtalan, Siirt- Eruh, Siirt- Pervari karayolu ile çevre yolunun çalışmaları hakkında Karayolları Siirt Şube müdürü Umut Esat Güloğlu ve yol yapım firması yetkililerden bilgi aldı. Vali Ahmet Aydın, Ilısu Barajı'nın yapılmasıyla birlikte oluşacak göl havzasının altında kalacak yollara, alternetif yeni yolların yatırım programına alındığı ve çalışmaların devam ettiğini söyledi. Çözüm süreci ile birlikte bölge genelinde alt yapı çalışmaları ve yatırımların hızla ilerlemeye başladığını ifade eden Vali Aydın, "İlimizde yapılan ulaşım yatırımlarını yerinde bizzat görerek inceliyorum ve bizzat takip ediyorum. 2014 yılı itibariyle Siirt-Eruh- Siirt-Kurtalan ve Siirt çevre yolunun tamamlanacağını ayrıca Siirt-Pervari karayolunun 10 kilometrelik ıslah çalışmalarının da bu yıl bitirilecek" dedi.

Çevre yolunun kamulaştırma sorunu nedeniyle yargıya intikal ettiğini belirten Vali Aydın, kamu yararı kararı alınarak sorunun giderileceğini 2014 yılı itibariyle ilimizin ulaşım ağındaki yolların büyük bir kısmının tamamlanacağını sözlerine ekledi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çözüm Süreciyle Birlikte Siirt'te Yatırımlar Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement