Çubuk'ta Üreticilere Tohum Desteği - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çubuk'ta Üreticilere Tohum Desteği

Çubuk\'ta Üreticilere Tohum Desteği
01.04.2026 20:31

Tarım Bakanlığı, Çubuk'ta 21 ton nohut tohumu dağıtarak çiftçilere destek sağladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Çubuk ilçesinde üreticilere destek amacıyla 21 ton sertifikalı nohut tohumu dağıtıldı.

Düzenlenen törene, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk İlçe Tarım ve Orman Müdürü Adnan Dumrul ile çiftçiler katıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, yaptığı konuşmada desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığına teşekkür ederek, ilçede tarım ve hayvancılığı geliştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Demirbaş, "Çiftçilerimize her alanda destek olmaya gayret ediyoruz. Yapılan desteklemelerle ilçemizde ekim alanı 110 bin hektardan 200 bin hektara kadar yükseldi." dedi.

Yüzde 50 hibeli olarak dağıtılan tohumların yaklaşık 3 bin dekar alanda ekileceğini belirten Çubuk İlçe Tarım ve Orman Müdürü Adnan Dumrul ise üretimin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Dumrul, program kapsamında 61 üreticiye toplam 21 ton sertifikalı nohut tohumu dağıtıldığını belirterek, projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çubuk'ta Üreticilere Tohum Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement