TÜBİSAD, 9 Ekim'de Ankara'da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen "Atılım için Bilişim Konferansı" nın sonuçlarını ve konferansın ana konuşmacısı olan Global İnovasyon Endeksi Yaratıcısı ve Yazarı Prof. Dr. Soumitra Dutta'nın önerilerini paylaştı. TÜBİSAD ayrıca, Türkiye'nin 2023 hedefini yakalaması için bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün büyüme stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilmesinin şart olduğunu belirterek bu konudaki politika önerilerini Cumhurbaşkanı'na sundu.
Bilişim Sanayicileri Derneği, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirdikleri "Atılım için Bilişim Konferansı"nın sonuçlarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile paylaştılar.
TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Cılız başkanlığındaki heyeti dün (10 Ekim 2013) kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bilişimcilerin sektör ve ülke ekonomisi ile ilgili öngörülerini ve politika önerilerini ilgi ile dinledi.
Görüşmede, Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojileri üreten bir ülke olması için; nitelikli insan kaynağı ve eğitim, şeffaf ve rekabetçi bir piyasa oluşturulması, sektöre yönelik bütüncül politikalar oluşturulması ve yönetişim konularının önemine değinildi. Türkiye'nin kalkınması için bilim ve teknolojinin öneminin, oluşturulan tüm strateji belgeleri ve kalkınma planlarında yer aldığı ve bu konudaki farkındalığın üst düzeyde olduğu görüşüldü.
TÜBİSAD, "Atılım İçin Bilişim Konferansı"nın ana konuşmacısı olan Global İnovasyon Endeksi Yaratıcısı ve Yazarı Prof. Dr. Soumitra Dutta'nın Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojileri ile atılım yapması için sunduğu önerileri de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile paylaştı. Dutta'nın önerileri; Türkiye'nin genç nüfusunun bilişimle atılımı sağlamak için önemli bir fırsat olduğu, coğrafi konumumun atılım için etkin şekilde kullanılması, küresel bir oyuncu olmak için inovasyon kültürü yaratması gerektiği, bilgi ve iletişim teknolojileri ile bir marka yaratması ve küresel algıyı bu yönde yönetmesi gerektiği şeklinde oldu.
Türkiye'nin başka şansı yok
9 Ekim Çarşamba günü Ankara'da gerçekleşen Atılım İçin Bilişim Konferansı'na Türkiye'den ve farklı ülkelerden katılan uzmanlar, "Türkiye eğer 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsa bilgi ve iletişim teknolojilerini ve inovasyonu kalkınmasının merkezine almaktan başka şansı yok" görüşünde birleştiler. Tüm ekonominin itici gücünün artık bilgi ve iletişim teknolojileri olduğu gerçeğinin altını çizen bilişimciler, bu konunun bir sektör meselesi değil bir memleket meselesi olduğunu vurgulayarak Cumhurbaşkanı'ndan destek istediler.
Tüm dünyada kabul gören Global İnovasyon Endeksi'ndeki Türkiye'nin konumunun her yıl düzeltilmesi gerektiğini belirten TÜBİSAD, 2023 hedeflerine varmak için Türkiye'nin bilişim sektörünün kaldıraç etkisinden yararlanmaktan başka yolu olmadığını da vurguladı.
TÜBİSAD heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, nitelikli bir işgücü için bilişime dayalı eğitimin önemi, üniversite ve sanayi işbirliğinin daha etkin olması gerektiği, rekabetçi ve şeffaf bir piyasanın oluşturulması gerekliliği konularına kendileri kadar önem verdiğini görmekten mutlu oldukları belirttiler.
Son Dakika › Güncel › Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜBİSAD Yönetim Kurulu'nu Kabul Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?