Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hürmüzlü'nün Katar Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hürmüzlü'nün Katar Ziyareti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hürmüzlü\'nün Katar Ziyareti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hürmüzlü, Katar Emiri Şeyh Temim'e Cumhurbaşkanı Gül'ün yazılı mesajını iletti

03.12.2013 11:07

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ortadoğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldi.

Hürmüzlü,  görüşmesinde Katar Emiri Al Sani'ye, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yazılı mesajını iletti.

Al Sani ile görüşmesini ve iki günlük Katar ziyaretini AA'ya değerlendiren Hürmüzlü,  "Sayın Katar Emiri'ni, makamında ziyaret etmekten onur duydum. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün hem yazılı hem şifahi mesajlarını kendisine ilettim. Katar Emiri'nin, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin gelişmesi konusunda siyasi iradelerinin olduğuna şahit oldum" dedi.

"Türkiye ile Katar'ın ortak görüşe sahip olduğu bölge meseleleri hakkında fikir teatisinde bulunduk" diyen Hürmüzlü, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konulardaki görüşlerini Emir Hazretlerine ilettim. Emirin de buna mukabil söylemiş olduklarını Sayın Cumhurbaşkanımıza nakledeceğim" diye konuştu.

Hürmüzlü, Katar Emiri Şeyh Temim'i Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Türkiye'ye davet ettiğini dile getirerek, "Emir Hazretlerine, Sayın Cumhurbaşkanımızın resmi davetlerini ilettim. Kendisi de Cumhurbaşkanımızı burada görmek istediklerini ve resmi ziyaret için gerekli mektubu göndereceklerini söylediler" ifadelerini kullandı.

"Dışişleri Bakanı Atiye'nin daveti üzerine geldim"

Hürmüzlü, Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el Atiye'nin davetiyle "Türk-Arap ilişkileri ve diplomasi" konulu konferansa katılmak üzere Katar'a geldiğini belirten Hürmüzlü, konferansta, Katarlı diplomatların sorularını cevapladığını ve Türkiye'nin bölgesel konulardaki tutumu hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Katar Dışişleri Bakanı el Atiye ile de bir araya geldiğini kaydeden Hürmüzlü, "Katar Dışişleri Bakanı ile  bölgesel konuları ele aldık ve iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi hususunda fikir alışverişinde bulunduk" şeklinde konuştu.

Hürmüzlü,  ziyaretinde ayrıca Katar'ın yüksek tirajlı gazetelerinden birinin düzenlediği Ortadoğu konulu konferasa katıldığını dile getirdi. - Katar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hürmüzlü'nün Katar Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement