Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabulü - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabulü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve beraberindeki heyeti kabul etti.

22.03.2016 17:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre kabulde, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da hazır bulundu.

Erdoğan, Kaseinov ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, 1993'te kurulan TÜRKSOY'un Türk dili, kültürü ve sanatının korunması, canlandırılması ve araştırılması yönünde gerçekleştirdiği çalışmaları takdirle karşıladığını vurguladı.

Kaseinov ile Nevruz etkinlikleri vesilesiyle Türkiye'de bulunan Azerbaycanlı, Kazakistanlı, Kırgızistanlı, Türkmenistanlı, Moldovalı, Bosna-Hersekli, Makedonyalı ve Moğolistanlı sanatçıları kabulü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevruz'un sadece Avrasya'nın değil bütün dünya ailesinin birleşmesine ve bütünleşmesine vesile olmasını diledi.

Kabul sonrasında Kaseinov ve beraberindeki sanatçılar, nevruz anısına, Erdoğan'a içinde yumurta, buğday, çerez ve kuru yemişlerin yer aldığı bir "semini"(sini) ve geleneksel Kazak giysisi "çapan" hediye etti.

Erdoğan da konuklarına Türk sanat musikisinden seçme eserlerin yer aldığı birer müzik CD'si armağan etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul yaklaşık 2 saat sürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement