Basına kapalı olan yemek ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığının internet sitesinden bilgi verildi.
"İSLAM KÜLTÜRÜ VE MEDENİYETİ ALANINDA BAŞARILI BİR MERKEZ"
İslami Çalışmalar Merkezi'nin, İslam kültürü ve uygarlığı alanında çalışan önemli ve başarılı bir akademik merkez olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, merkezin etkilerinin İslam dünyası ve daha ötesine yayıldığına işaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, merkezin, günümüz dünyasında ihtiyaç duyulan uyum ve karşılıklı anlayış değerlerini üst noktalara taşıdığını da anlattı.
800 YILLIK OXFORD TARİHİNDE İLK İSLAMİ AKADEMİK ENSTİTÜ
Cumhurbaşkanı Gül, 'Hem doğuda, hem de batıda İslam'ın gerçek değerlerinin anlaşılmasında önemli bir rol oynayan merkez, birçok ilke imza atmış, 800 yıllık Oxford tarihinde ilk İslami Akademik Enstitü olmuştur" dedi.
"GELECEK NESİLLER İÇİN YAPICI VE SOMUT ŞEYLER YAPIYORUZ"
Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Merkezi destekleyerek hoşgörü, uyum ve ortak anlayış gibi değerlerimizi gösterebiliriz. Bunun yolu, bugün ve gelecek nesiller için bu değerleri geliştirecek yapıcı ve somut bir şeyler yapmaktan geçer. Bu da hepimizin katılmaktan gurur duyacağı asil bir amaçtır." Yemekte Oxford İslami Çalışmalar Merkezi Direktörü Farhan Nizami de bir konuşma yaptı.
ABDULLAH GÜL CHEVENING BURSU
Oxford İslami Çalışmalar Merkezi ve İngiltere Hükümeti tarafından ihdas edilen 'Abdullah Gül Chevening Bursu" (The Abdullah Gül Chevening Award) kapsamında her yıl bir Türk akademisyene Oxford İslami Çalışmalar Merkezi bünyesinde misafir öğretim üyesi (Visiting Fellow) olarak çalışma imkanı sağlanacak. Cumhurbaşkanı Gül, adına ihdas edilen "Abdullah Gül Chevening Bursu" için de teşekkür etti.
OXFORD İSLAMİ ÇALIŞMALAR MERKEZİ
Oxford Centre for Islamic Studiesö (Oxford İslami Çalışmalar Merkezi) Oxford Üniversitesi bünyesinde, bağımsız bir merkez olarak faaliyet gösteriyor. Merkez, İslam dininin daha iyi anlaşılabilmesi ve İslam dünyası hakkında bağımsız akademik çalışmaları cesaretlendirmek amacıyla 1985 yılında kuruldu. Merkez, Galler Prensi Charles tarafından himaye ediliyor. Merkeze son olarak İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından Kraliyet Tüzüğü (Royal Charter) statüsü verildi. Merkez, Müslüman dünya ve İngiltere'den gelen bağışlar sayesinde yeni bir kampus inşa etmekte. 30 öğrenci, merkezin sağladığı burs imkanlarıyla Oxford Üniversitesi'nin değişik fakültelerinde öğrenimini sürdürmekte. Ayrıca 50 değişik ülkeden gelen akademisyenler, 'Misafir Öğretim Üyesi" programları sayesinde Oxford Üniversitesi'nde akademik çalışmalarını yürütmekte. TÜRKİYE'NİN KATKISI
Merkez, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu pek çok İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülke tarafından da destekleniyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2004 yılından bu yana merkezin Mütevelli Heyeti üyesi. Cumhurbaşkanı Gül, 2010 yılı Kasım ayında Oxford Üniversitesi'nde 'İslam Dünyası, Demokrasi ve Kalkınma" başlıklı bir konferans vermişti. İSTANBUL AVLUSU
Oxford İslami Çalışmalar Merkezi'nin yeni binasının inşaatına ülkemiz tarafından da katkıda bulunuldu. Bu kapsamda, yeni binanın ana girişini oluşturan İstanbul Avlusu'nun tanzimi tamamlandı. Binanın iç mekanlarında kullanılmak üzere Türkiye tarafından İznik çinileri bağışlanmıştı.
Son Dakika › Güncel › Cumhurbaşkanı Gül, Oxford İslami Araştırmalar Merkezi Tanıtım Yemeğinde 1 Haber. - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?