Cumhuriyet Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Cumhuriyet Üniversitesi\'nde Mezuniyet Coşkusu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde(CÜ) 2010- 2011 akademik yılı, düzenlenen toplu mezuniyet töreniyle tamamladı. 5 bin 875 öğrenci, mezun olmanın sevincini keplerini havaya fırlatarak coşkuyla kutladı.

03.06.2011 19:25

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde(CÜ) 2010- 2011 akademik yılı, düzenlenen toplu mezuniyet töreniyle tamamladı. 5 bin 875 öğrenci, mezun olmanın sevincini keplerini havaya fırlatarak coşkuyla kutladı.

Kampus içindeki Kültür Merkezi arkasında bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Arslan, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı. Mezuniyet töreninde konuşan Vali Ali Kolat, "Bundan sonra bazı güçlüklerle ve zor şartlarla karşılaşabilirsiniz. Ama bu güçlüklere, zor şartlara boyun eğmeden mücadele ederek önünüzdeki engelleri aşın, bir eğitim öğretim yılının daha geride kaldı. Mezun olan ve bir üst sınıflara geçen öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından doktora, yüksek lisans, lisans ve ön lisans programlarında dereceye giren öğrencilere diplomaları Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmeteş'ın yanı sıra rektör yardımcıları, dekanlar ve öğretim üyeleri tarafından verildi. Törende diploma alan kız öğrencilerinin bir çoğunun türbanlarının üzerine keplerini takmaları dikkat çekti. Üniversiteyi birincilik ile biteren İlahiyat Fakültesi öğrencisi Zeynep Demir ve ön lisans birincisi Tülay Kaya mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra mezun olan öğrenciler hep bir ağızdan mezuniyet andını söyledi. Tören bitiminde öğrenciler mezuniyet sevincini hep birlikte havaya kep fırlatarak kutladı. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement