D-8 Komisyon ve Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantıları - Son Dakika
Güncel

D-8 Komisyon ve Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantıları

D-8 Komisyon ve Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantıları

D 8’in icra organlarından Komisyon ve Dıs¸is¸leri Bakanları Konseyi toplantıları Pakistan'ın başkenti İslambad'da düzenlenecek.

16.12.2013 13:29

D-8'in icra organlarından Komisyon ve Dıs¸is¸leri Bakanları Konseyi toplantıları, yarın Pakistan'ın başkenti İslambad'da başlıyor.

D-8 Sekreterliğinin yazılı açıklamasına göre, toplantılar 17-19 Aralık'ta dönem bas¸kanı Pakistan'ın evsahipligˆinde başkent İslamabad'daki Dışişleri Bakanlığı binasında yapılacak.

34. Komisyon toplantılarında D-8 Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, 2013 faaliyetlerine ilişkin rapor sunacak. 2013 yılının degˆerlendirmesi ve 2014 yılı faaliyetlerinin ele alınacağı Komisyon toplantılarında, örgütün yeniden yapılandırılması ve 2014 yılında Türkiye'de düzenlenecek zirvenin hazırlıkları da ele alınacak.

Öte yandan toplantılarda D-8 Akil Adamlar Grubu'nun kurulmasının da karara bağlanması bekleniyor.

Açıklamada, 19 Aralık'ta düzenlenecek Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında ise 2012 yılında yine İslambad'da yapılan son Konsey toplantısından bu yana kaydedilen gelişmelerin ele alınacağı ve durum değerlendirmesi yapılacağı ifade edildi.

Konsey gu¨ndeminde u¨ye ülkelerde meydana gelen tartıs¸malı ic¸ ve dıs¸ siyasi konuların ele alınmayacağı belirtilen açıklamada, dıs¸is¸leri bakanlarının ikili veya u¨c¸lu¨ go¨ru¨s¸melerde bulunmasının o¨ngo¨ru¨ldüğü kaydedildi.

Pakistan, Konsey toplantısına son kez evsahipligˆi yapacak. Bir sonraki Konsey toplantısı ve zirve 2014 yılında Türkiye'de düzenlenecek. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel D-8 Komisyon ve Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement