D.Ü Kardiyoloji Vakfı Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

D.Ü Kardiyoloji Vakfı Olağan Genel Kurulu Yapıldı

D.Ü Kardiyoloji Vakfı Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Vakfı Olağan Genel Kurul toplantısı Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi konferans salonunda yapıldı.

27.11.2013 13:03

Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Vakfı Olağan Genel Kurulu, 2013 yılı verilerini ibra etmek ve 2014 yılı bütçesi için bir araya geldi.

Toplantıya Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Jale Saraç, Tıp Fakültesi Dekanı Fuat Gürkan, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Kurucu üyeler Hikmet Hamzaoğuları, Niyazi Özgen, Tevfik Kaynak'ın yanı sıra diğer üyeler Prof. Dr. Recep Işık, Prof. Dr. Nizamettin Toprak, Prof. Dr. M. Salih Çelik, Doç. Dr. Aziz Karadede, Yrd. Doç. Dr. Aziz Karabulut, Yrd. Doç. Dr. Kenan İltimur, Doç. Dr. Habip Çil, Yrd. Doç. Dr. Hasan Kaya, Doç. Dr. Yahya İslamoğlu, Doç. Dr. Zuhal Arıtürk, Doç. Dr. M. Ali Elbey, Yrd. Doç. Dr. Celal Yavuz, O. Haluk Ocak, Mehmet Balık, Mehmet Yılmaz, Zahit Kızgın, Aziz Buğurtan, M.Muzaffer Karadede, Serfiraz Atabey, Şükrü İzgi katılım gösterdi.

MEVZUATLAR DEĞİŞMELİ

Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Vakfı'nın faaliyet raporunu okuyan Vakıf Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sait Alan, "Yasal mevzuatlardan kaynaklı olarak istenilen hedeflere ulaşılamadığı, mevzuatlarda yapılacak düzenlemelerle vakıf amaç ve hedefleri doğrultusunda daha başarılı çalışmalar yapılabileceğini" söyledi. Alan, Vakfın 2011-2013 yıllarında yapılan çalışmaları hakkında üyeleri bilgilendirdi. Denetleme kurulu raporunun okunmasına geçildi. Denetleme Kurulu raporunu okuyan Doç. Dr. Habip Çil ise; "Kardiyoloji Vakfı'nın mali durumunun incelendiğini tüm gelir-giderlerin Vakfın amaçlarına ve usulüne uygun yapıldığını" söyledi. Denetleme kurulu raporu üyelerin onayına sunuldu. Oy birliği ile denetleme kurulu raporu onaylandı.

Dilek ve temenniler gündem maddesinde söz alan Kurucu üye Hikmet Hamzaoğulları, "Kalp Hastanesi'nin uzun yıllar sonra hizmete girmesiyle birlikte bölgede adından sıkça söz ettirdiğini, bölgenin merkez hastanesi konumuna geldiğini söyleyen Hamzaoğulları, böyle modern ve güzel hastaneyi bölgemize kazandırdıkları için kurucu üyelere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

TANITIM ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERMELİYİZ

Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. A. Jale Saraç ise; "Üniversitemizin diğer üniversitelerden bir eksiği olmadığını, üniversitemizde eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda verilen hizmetlerin uluslar arası düzeyde olduğunu" belirtti. Saraç, tanıtım alanında ciddi eksiklikler yaşıyoruz. Bunun nedeni bölgemiz hakkında sürekli negatif haberler yapılmasından kaynaklıdır. Yaptığımız yüzlerce çalışma tanıtımda yaşadığımız sorunlar nedeniyle ülke geneline yansımıyor. Yapılan yeniliklerin genele aktarılabilmesi ancak ulusal düzeyde tanıtım çalışmaların yapılmasıyla mümkün olacaktır" dedi.

YURT DIŞINDAN GELEN HASTALARDA, TALEP HER YIL ARTIYOR

Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Ortadoğu'nun en büyük Kalp Hastanesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sait Alan, "Yaptığımız istatistiksel çalışmalarda yurt dışından hastanelerimize dokuz aylık süreçte bin beş yüz hastanın geldiğini görüyoruz. Mevzuatlarda yaşanan problemlere rağmen her geçen yıl bu talebin 2-3 kat artması bize şunu gösteriyor, sağlık mevzuatında yaşadığımız problemlerin ortadan kalkmasıyla yurt dışından gelen hasta potansiyelinde yoğun taleplerin olacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

ULUSAL KONGRE YAPACAĞIZ

Bölgemizde geçmiş yıllarda yapılamayan birçok hastalığın tedavisinde ilkleri başardıklarını söyleyen Prof. Dr Sait Alan şöyle konuştu; "Rektörümüzün de belirttiği gibi hastanemizde yapılan bu yeniliklerin ulusal düzeyde tanıtımını yapmakta sıkıntılar çekiyoruz. Bunu aşabilmek amacıyla Ulusal Kongre yapmayı planlıyoruz. Bu kongre ile kalp hastanesinde yapılan ilkleri, başarılı ameliyatları, tedavilerde yeni uygulanan teknikleri ve hastanelerimizi daha iyi tanıtma imkânı olacaktır" diye konuştu. Genel kurula sunulan Ulusal Kardiyoloji Kongresi'nin Kalp Hastanesinde yapılması önerisi katılan üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel D.Ü Kardiyoloji Vakfı Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement