Datça'da 8 Engelliye Kına Gecesi ve Asker Uğurlaması - Son Dakika
Güncel

Datça'da 8 Engelliye Kına Gecesi ve Asker Uğurlaması

Datça\'da 8 Engelliye Kına Gecesi ve Asker Uğurlaması

Muğla'nın Datça İlçesi'nde yaşları 20 ile 52 arasında değişen 8 engelli için akşam kına gecesi, gündüz ise halk oyunları eşliğinde asker uğurlaması düzenlendi.

13.05.2016 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça İlçesi'nde yaşları 20 ile 52 arasında değişen 8 engelli için akşam kına gecesi, gündüz ise halk oyunları eşliğinde asker uğurlaması düzenlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde vatani görevini yapmak isteyen engellilere yönelik olarak 2003'ten beri gerçekleştirilen temsili askerlik uygulaması kapsamında, engeliler Yiğit Kıbrıslı (22), Ömer Hakan Babacan (52), Anıl Atıcı (21), Zeki Bulan (26), Mert Arslan (20), Ömer Eski (20), İbrahim Bural (26) ve Oğuzhan Polat (25) için bir dizi etkinlik düzenlendi.

Kargı Koyu'ndaki Yeşim Restoran'da dün akşam, engelliler ve aileleri ile davetliler için kına eğlencesi düzenlendi. Müzik eşliğinde ışıklı bir tepsi içinde sahneye getirilen kınalar, asker adaylarının ellerine sürülürken duygulu anlar yaşandı. Kınaların yakılmasından sonra sahneye çıkan engelliler, aileleri ve yakınlarıyla oynayarak, asker olmanın mutluluğunu paylaştı.

Yıllardır asker olmayı beklediğini söyleyen Ömer Hakan Babacan, doğum gününde böyle bir şansa ulaştığını belirtirken, "Harika bir duygu yaşıyoruz. Bizim için çok güzel bir anı olacak. O kıyafetleri bizlerde giymek istiyorduk" diye konuştu.

Datçalı sekiz asker adayı için, bugün sabah da Cumhuriyet Meydanı'nda asker uğurlaması yapıldı. CHP'li Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve çok sayıda kişi uğurlamaya katıldı. Şehitlerin anısına gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunun İstiklal Marşı sonrası, Datça Halk Eğitimi Merkezi Halk Dansları Topluluğu gösteri yaptı. Gösterilerin ardından gençler "en büyük asker bizim asker" sloganları ve alkışlar eşliğinde, askeri araçlara binerek vatani görevlerini yapacakları Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı'na uğurlandı.

AİLELER MUTLU

Uğurlama töreni sırasında oğlu Oğuzhan Polat'ın ardından gözyaşlarını tutamayan biri kız iki çocuk annesi Fatma İyidoğan (48) "Allah kavuştursun' dileklerini kabul ederken, "Gönül isterdi ki oğlum gerçek anlamda askerliğini yapsın. Vatani görevini yerine getirsin. Ama böylesi kısmetmiş. Bizim için böylesi de ayrı bir mutluluk. Çocuklar ve aileleri için güzel bir anı oldu. Biz de bu duyguyu yaşamış olduk" diye konuştu.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça'da 8 Engelliye Kına Gecesi ve Asker Uğurlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement