Define Gezegeni Filmi - Son Dakika
Güncel

Define Gezegeni Filmi

Define Gezegeni Filmi

Define Gezegeni filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Define Gezegeni filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

01.07.2011 19:06

Montressor gezegeninde yaşamakta olan Jim Hawkins, evrende kendi yerini arayan 15 yaşında babasız bir gençtir. Kendisini yapayalnız hisseden Hawkins, otel sahibi olan annesine yardım ederken fırsat buldukça kendi yaptığı güneş sörfüyle gökyüzünde dolaşır. Genelde tekdüze giden yaşamı, bir uzay kruvazörünün otel yakınlarına düşmesiyle ansızın dramatik bir dönüşüm geçirecektir.

Kruvazörün enkazından kaplumbağayı andıran Billy Bones adlı bir yaratık çıkar ve peşinde şeytan ruhlu acımasız bir cyborgun olduğunu söyler. Yaratığın son nefesini verdiği sırada korsanlar çıkagelirler. Bones’in sorumluluğu altındaki küçük sandığı ararken otelin altını üstüne getirirler. Bu arama sırasında Benbow Inn oteli yerle bir olur.

Bunun üzerine Jim ile annesi çareyi astrofizikçi aile dostları Dr. Delbert Doppler’in evine sığınmakta bulurlar. Küçük sandığı açınca içinde altın rengi metalik bir küre olduğunu görürler. Üzerinde tuhaf birtakım işaretler vardır. Jim bu nesneyle biraz oynayınca odayı bir anda gezegen ve

yıldızların 3 boyutlu holografik görüntüsü doldurur. Çocukluğundan beri korsan masallarının sıkı bir okuyucusu olan Jim, Hazine Gezegeni adıyla bilinen iki halkalı yeşil gezegeni hemen tanır. Burası Kaptan Flint’in binlerce dünyadan yağmaladığı definesini gizlediği efsanevi gezegendir.

Annesinin oteli yeniden inşa etmesine yardım etmeye kararlı olan Jim, kendisine yapılan macera çağrısına olumlu yanıt verir. Doppler’in biriktirdiği paralarla finans sağlama sözü vermesi üzerine plan hızla hayata geçmeye başlar. Jim ile Doppler kısa süre sonra Crescentia adlı hilal şeklindeki uzay merkezine varırlar. Burada RLS Legacy adlı uzay kalyonunda güzeller güzeli Kaptan Amelia ile tanışırlar. Yardımcısı Bay Arrow ile birlikte gemiyi yöneten Kaptan Amelia, Doppler tarafından birbirinden tuhaf yaratıklardan oluşan gemi personeline kaptanlık yapacaktır.

Kaptan tarafından mutfak hizmetlerine verilen Jim orada karizmatik bir cyborg olan John Silver ile tanışır. Jim’in tanıştıkları arasında Silver’in çok sevdiği küçük protoplazmik hayvan yavrusu Morph da vardır. Morph’un özelliği istediği insan ya da nesnenin kılığına kolaylıkla girebilmesidir.

Jim bu arada Silver’dan kuşkulanmaya başlamıştır. Bones’in sözünü ettiği acımasız cyborg’un o olduğunu düşünür. O andan itibaren Silver’ın gerçek kimliğini ortaya çıkaracak bir ipucu bulabilme umuduyla tam bir kedi-fare oyununa başlar. Ancak Silver’ın çok hızlı düşünen bir sahtekar olması nedeniyle çeşitli manevralarla genç adamın aklını karıştırması çok zor olmaz.

Uzay boşluğunda yapılan yolculuk olaylarla doludur. Ekiptekiler bu yolculuk sırasında Orcus Galactici adı verilen uçan uzay balinalarıyla karşılaşırlar. Bir süpernova yıldızının evrim geçirecek kara deliğe dönüşmesine tanık olarak ölümün eşiğinden dönerler. Bu arada Silver ile Jim arasında dostluk bağları oluşur. Jim’in babasız büyümüş olduğunu keşfeden Silver, akıl hocası rolü oynamaya başlar.Bu arada onu sürekli kontrol altında tutar. Ancak acımasız bir korsan olduğu halde herşeye rağmen Jim’e karşı zayıf noktaları da yok değildir. Ona cesaret sözcüğünün gerçek anlamını öğretir. Fazlasıyla bağlandığı bu korsan hakkındaki asıl gerçeği öğrendiğinde Jim’in kendisini ihanete uğramış hissetmesinin sebebi de ikisi arasında oluşan güçlü dostluk bağlarıdır.

Yönetmen: John Musker, Ron Clements

Senaryo: Ron Clements, Robert Louis Stevenson

Oyuncular: Martin Short, David Hyde Pierce, Emma Thompson, Joseph Gordon- Levitt, Brian Murray

Filmin Türü: Aksiyon, Animasyon,

Orijinal Adı: Treasure Planet

Yapımcı Firma: Walt Disney Pictures [us]

Yapım Yılı: 2002

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 95 dk.

Resmi Sitesi: http://www.treasureplanet.com/

Dağıtıcı Firma: UIP Filmcilik

Vizyon Tarihi: 24.01.2003

Son Dakika Güncel Define Gezegeni Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement