Deniz Baykal hayatını kaybetti (8) - Son Dakika
Güncel

Deniz Baykal hayatını kaybetti (8)

Deniz Baykal hayatını kaybetti (8)

SİYASİLERDEN TAZİYE ZİYARETİDeniz Baykal'ın Ankara Angora Evleri'nde bulunan evine birçok siyasi isim taziye ziyaretinde bulundu.

11.02.2023 09:18  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİYASİLERDEN TAZİYE ZİYARETİ

Deniz Baykal'ın Ankara Angora Evleri'nde bulunan evine birçok siyasi isim taziye ziyaretinde bulundu. Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, Levent Gök, Mehmet Sevilgen, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Mehmet Haberal, Oğuz Kaan Salıcı, Önder Sav, Muharrem Erkek, Yılmaz Ateş ziyaret eden isimler arasında yer aldı.

ÇETİN: ARKADAŞIMI KAYBETTİMHikmet Çetin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Çok üzgünüm, 67 yıl dostluğum var. Her olayda partide gençlikte birlikte olduk. Bir entelektüel kaybettik. Ülke sevdalısıydı, ülkeden sonra önem verdiği şey CHP'ydi. Çok iyi bir konuşmacıydı. İyi bir arkadaşımı kaybettim, çok üzgünüm" dedi.Murat Karayalçın ise, "Deniz Baykal CHP'nin ve Türkiye siyasetinin en kurumsallaşmış isimlerinden birisiydi. Siyaset adamımızdı, devlet adamımızdı. Cumhuriyet devrimlerinin ve CHP'nin değerlerinin inançlı, yılmaz bir savunucusuydu" dedi.AKSAKAL: BÜYÜK HİZMETLERİ OLMUŞTURDSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise Türk siyasetinin önemli bir ismini kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını dile getirerek, "Türk siyasetinde özgüvenin ve vatan sevgisinin timsali olmuş bir siyasetçiydi Deniz Baykal. Türkiye'nin tarihinde ve kaderinde önemli kilometre taşlarının belirleyicisi olmuştur. Büyük hizmetleri olmuştur. Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.SAV: 66 YILLIK DOSTUMU KAYBETTİMCHP'nin eski genel sekreteri Önder Sav da "Çok üzüntülü bir gün. Eşi ve çocukları babalarını kaybetti. 66 yıllık dostumu, arkadaşımı kaybettim. Çok uzun yıllar birlikte birçok şeyi bölüştük. Deniz Baykal'ın Türkiye'de siyaset dünyasındaki yerinin kolay dolacağını düşünmüyorum. Akademisyenliğinin yanında siyasette iz bırakan ender insanlardan biriydi. Belki pek çok hizmetleri unutulabilir; ama 1 Mart tezkeresindeki duruşu, parlamentodaki etkinliği unutulamaz. Deniz Baykal, kararlı dik bir insandı. Doğrularıyla yürüdü" diye konuştu.

Doğa Başak ÖZTÜRK- Muhammet BAYRAM/ANKARA,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deniz Baykal hayatını kaybetti (8) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement