Denizli'de Heyelan - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Heyelan

Denizli\'de Heyelan

Denizli'de kar erimesi sebebiyle meydana gelen heyelanda bir köprü ulaşıma kapanırken çok sayıda tarım arazisi zarar gördü.

26.03.2012 00:30  Güncelleme: 13:19

Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Menteşe köyü yakınlarında kar erimesi sebebiyle heyelan meydana geldi. Heyelan sebebiyle sel suları ve tonlarca toprak Bulancak Deresi'nden akarak tarım arazilerini etkiledi.

Heyelan sebebiyle Kızılyer beldesi ile Menteşe köyünü birbirine bağlayan bir köprü tamamen ulaşıma kapandı. Akşam saatlerinde meydana gelen heyelanın ardından Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ve Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu olay yerine gitti. Honaz Belediyesi ekipleri ulaşıma kapanan bölgede

temizleme çalışmaları yaparak köprüyü ulaşıma açtı. Heyelan sebebiyle bölgedeki tarım arazileri de büyük zarar gördü. Dağdan gelen sel suları ve çamurun tarım arazilerini de etkilediği belirtilirken, büyük oranda zarar meydana geldiği öğrenildi.

Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, akşam saatlerinde meydana gelen olayın ardından Honaz Belediyesi'ne ait iş makinelerinin kısa sürede olay yerine intikal ettirildiğini belirterek, "Kızılyer Menteş bağlantı yolu üzerinde akşam saatlerinde, havaların ısınmasıyla birlikte heyelan meydana geldi. Honaz Belediyesi ekiplerinin acil müdahalesiyle sıkıntı giderildi. Yarın sabahtan itibaren İl Özel İdaresi köprüyü kontrol edecek, DSİ ekipleri de dere yatağını baştan başa kontrol edecekler. İnşallah vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini tehlikeye sokmadan, tamamen kontrol edilecek" dedi.

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ise, Menteşe köyü ile Kızılyer beldesi üzerindeki yolda afet meydana geldiğini belirterek, "Bulancak Çayı üzerinde bundan önceki yıllarda da bu tür afetler oluştu. Belediye ekipleri ile hemen müdahale ettik. Yolu açtık. Tarım arazilerinde zarar olduğu yönünde bilgiler geldi. Özellikle kiraz bahçelerinin çamur içinde olduğunu öğrendik. Toprak kaymasının sonucunda böyle bir olay oldu. Hava birden ısındı. Bölgede hava sıcaklığı 28 dereceye kadar yükseldi" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Heyelan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement