Deri Fuarı Olaylı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Deri Fuarı Olaylı Açıldı

Deri Fuarı Olaylı Açıldı

Tüyap'taki İstanbul Deri Fuarı hayvanseverlerin protestoları arasında açıldı.

17.01.2012 16:45

Tüyap'taki İstanbul Deri Fuarı hayvanseverlerin protestoları arasında açıldı. Hayvanseverler, fuar merkezinin girişine boya dolu balonlar attı. Polis ve güvenlik görevlilerinin yüzleri ve üniformaları kırmızı boyaya bulandı. Bazı hayvanseverler basın açıklamasını kafes içinde yaptı.

29 ükeden 325 firmanın katıldığı İstanbul Deri Fuarı (İDF) düzenlenen törenle açıldı. Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki açılışın hemen ardından "Yeryüzüne Özgürlük Derneği" adlı hayvanseverlerden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup protesto gösterisinde bulundu.

TÜYAP'a yakın bir mesafade toplanan grup, "Zulüm hiç bu kadar şık olmamıştı" yazılı pankart açtı. Grup daha sonra davul ve çeşitli müzik aletleri çalarak fuar merkezine doğru yürüyüşe geçti. Fuar merkezi önüne ulaşan gruptaki bir kişi, giydiği beyaz kürkün üzerine ve yerlere kanı temsilen kırmızı boya akıttı.

BOYALI PROTESTO

Meşaleler yakan grup üyeleri, fuar merkezinin girişindeki kapılara boya dolu balonlar ile boş şişeler attı. Atılan boyalar polislere ve fuarda çalışan güvenlik görevlilerine isabet etti. Polis ve güvenlik görevlilerin yüzleri ve üniformaları kırmızı boyaya bulandı. Eylemin ardından fuar girişi ve kapısındaki boyalar görevliler tarafından temizlendi.

Bu arada kalabalık arasında yer alan Ankara Bağımsız Hayvan Hakları Grubu Başkanı Oya Yurdakul'un leopar desenli eldivenleri dikkat çekti. Yurdakul, eldivenlerin imitasyon olduğunu belirtti. Yurdakul, hayvanlara şiddetin suç ayılması için çalışacaklarını vurguladı.

KAFES İÇİNDE AÇIKLAMA

Öte yandan, grup üyeleri arasında bulunan ve kendilerine "Anarkopunk" adını veren kişiler, görüntü çekilmesine tepki gösterince basın mensuplarıyla aralarında tartışma çıktı. Hayvan Hakları Federasyonu üyesi bir grup da fuar alanının yakınlarında kurdukları çadırda fuarı protesto etti. Grup adına basın açıklaması bir üye tarafından kafesin içinden yapıldı.

FUAR AÇILIŞI

Bu arada İstanbul Deri Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi dünyada yaşanan krize rağmen Türkiye'nin çok iyi bir durumda olduğunu belirterek "2011 yılında Türkiye büyük başarılara imza attı. 134.6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Gerek Amerika gerekse Avrupa'da büyük bir ekonomik kriz var. Biliyorsunuz iki gün önce birçok Avrupa ülkesinin kredi notları düşürüldü. Eskiden bu konularla hep biz uğraşırken, şu anda seyirci konumundayız. Bu olaylar başına gelen ülkeler hep bizim özendiğimiz ve kıskandığımız Avrupa ülkeleri. Kriz nedeniyle işlerin çok kötü olmasını beleyen arkadaşlarımız çok memnunlar. Çünkü Avrupa'da ki birçok firma şu anda üretimini durdurmuş vaziyette. Biz kriz var demeyeceğiz, krizden fırsat çıkaracağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sektörde 40 yılını dolduranlara plaket verildi. Ödül töreninin ardından katılımcılar kurdele keserek fuarın açılışını yaptı. Açılışın ardından TİM Başkanı ve beraberindekiler stantları gezdi. - İstanbul/ Büyükçekmece

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deri Fuarı Olaylı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement