'Devr-i Dinozor'a rekor ilgi - Son Dakika
Güncel

'Devr-i Dinozor'a rekor ilgi

\'Devr-i Dinozor\'a rekor ilgi

TÜBİTAK'ın Bursa Bilim Teknoloji Merkezi için getirttiği ve birçok ülkede büyük ilgi gören 'Devr-i Dinozor' sergisi ziyarete açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğruyor.

07.09.2016 14:52  Güncelleme: 14:53

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), TÜBİTAK'ın desteği ile 150 milyon yıl önce dünya hayatına egemen olan dinozor replikalarını Bursalılarla buluşturdu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen Devr-i Dinozor sergisi, Temmuz ve Ağustos aylarında ziyaretçi akınına uğradı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden Bilim Teknoloji Merkezi, Temmuz ayından bu yana Devr-i Dinozor ve Altınçağ'da Bilim Sergisi ile birlikte 10 binin üzerinde bilim meraklısını konuk etti.

Miniklerin gözdesi 'Devr-i Dinozor Sergisi'

En çok minik bilim meraklılarının ilgisini çeken sergide 3 farklı çağda yaşamış, 13 ayrı dinozorun birebir replikaları yer alıyor. Serginin senaryosu, bilimsel verilerin ışığında tanımlanmış dönemlere göre belirlendi. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin içinde izlenime sunulan gezici sergi, 534 metrekareli dev bir alan üzerine kuruldu. Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan sergide, dinozorların yaşadığı çağlar 6 farklı sahnede, o döneme ait dinozor replikaları, özel efektler ve bitki örtüsünü içeren dekorlar halinde sunuluyor.

Dinozorların dünyasına keşfe çıkın

'Büyük Patlama' ve dünyanın oluşumundan bugüne kadar geçen Jeolojik zamanlar hakkında genel bilgilerin de yer aldığı sergide, dinozorların ortaya çıkmaları, yayılıp çeşitlenmeleri ve yok oluşları, iklimsel değişimler ve bitki örtüsü konularına ilişkin video gösterimleri de sergiye ayrı bir renk katıyor. Bursalıları sergiye davet eden Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, "300'ün üzerinde deney düzeneği ile çocuklarımıza okullarda gördükleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürme imkânı sağlayan Bilim ve Teknoloji Merkezi'mize belli aralıklarla dünya çapında sergiler getiriyoruz. Bunlardan biri de 'Devr-i Dinozor Sergisi'. Dünya tarihi boyunca milyonlarca yıl önce dünyamızda yaşamış olan canlıları tüm yönleri ile tanıtan güzel bir sergi" dedi.

Sergiye verdiği destekten dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile TÜBİTAK'a teşekkür eden Bakan, sergiyi gezecek olan ziyaretçilerin, milyonlarca yıl önceye dönerek dönemin yaşam formlarına ilişkin bilgi sahibi olacağını ifade etti. Bakan, BTM'de izlenime sunulan serginin Pazartesi günleri hariç her gün 08.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Devr-i Dinozor'a rekor ilgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement