Dha Yurt Bülteni - 21 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 21

Dha Yurt Bülteni - 21

Kılıçdaroğlu: Terörün olmadığı, adaletin egemen olduğu bir ülke inşa etmek istiyoruz (5)KAMP ALANINDA GERGİNLİKCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Sakarya Hendek Nuriye Mahallesi'nde kurulan kamp alanında karavanında dinlenmeye çekildiği sırada bir grup vatandaşla partililer arasında...

30.06.2017 00:02

Kılıçdaroğlu: Terörün olmadığı, adaletin egemen olduğu bir ülke inşa etmek istiyoruz (5)

KAMP ALANINDA GERGİNLİK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Sakarya Hendek Nuriye Mahallesi'nde kurulan kamp alanında karavanında dinlenmeye çekildiği sırada bir grup vatandaşla partililer arasında arbede yaşandı. Jandarma ve emniyet güçlerinin barikatlarla çevirerek geniş güvenlik önlemi aldığı kamp alanına eşiyle birlikte gelen bir kişi iddiaya göre "Karımı rahatsız ediyorlar" diyerek bağırmaya başladı. Bu sırada alanda bulunan partililer küfürler savuran kişiyi itikleyerek barikatlarla çevrili olan kamp alanından dışarıya çıkardı.

Öfkeli vatandaş, kalabalığa karşı koymak isteyince kısa süreli arbede yaşandı. Karışıklık anında bazı kişiler partililere, "Bu provakasyon, dikkat edin" diyerek uyarıda bulundu. Olaya müdahale eden jandarma ve polis ekipleri daha sonra öfkeli adam ve eşini kamp alanından uzaklaştırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Yaşanan gerginlikten görüntüler

Haber: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/HENDEK(Sakarya),

=========================

Abdullah Gül'den taziye ziyareti

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ayağının tozuyla geldiği Türkmenistan'dan Kayseri'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye annesi Şükran Özhaseki'nin ölümünden dolayı taziyede bulundu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, anne Şükran Özhaseki'nin geçtiğimiz hafta Cuma günü düzenlenen cenaze törenine Türk Cumhuriyetlerine yaptığı geziden dolayı katılamamış, Bakan Özhaseki'ye telefonla başsağlığı mesajını iletmişti. Bugün saat 19: 30 sıralarında Kazakistan'dan sonra Türkmenistan'a geçen Gül, özel uçakla saat 22.30'da Erkilet havalimanına  geldi. 11. Cumhurbaşkanını Kayseri protokolü ile kardeşi Macit Gül ve yakınları karşıladı. Abdullah Gül, Havaalanında DHA muhabirine " Kazakistan ve Türkmenistan gezilerimiz bu gece tamamladım. Maalesef geçen günlerde Kazakistan ve Türkmenistan'da idim. Bizimde kardeşimiz Mehmet Bey'in değerli annesi Şükran teyzemiz hayatını kaybetti. O nedenle cenazesinde bulunamadım. Şimdi kendisine taziye için geldim" dedi. Abdullah Gül, Mehmet Özhaseki'nin annesi Şükran Özhaseki için taziye çadırında dua etti. Gül'ün geceyi Kayseri'de geçireceği ifade edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Uçağın gelişi

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün karşılanması

DHA'ya açıklama

Bakan Özhaseki için taziye çadırına gelişi

Detay görüntü

Haber: Oktay ENSARİ- Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, DHA)

=================================

Parasını alamayınca tabancayla havaya ateş etti

ESKİŞEHİR'de bir kişiden alacağını alamamasına sinirlenen Osman Atan adlı kişi, kentin en işlek caddesinde tabancayla havaya ateş etti. Atan'ı olay yerine gelen polisler güçlükle ikna etti.

Olay akşam saatlerinde İstiklal Mahallesi Şair Fuzuli Caddesi'ndeki Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. (OEPSAŞ) önünde meydana geldi. OEPSAŞ'ın karşısındaki bir kafeteryaya giden Osman Atan iddialara göre burada bulunan bir kişiden 60 bin lira alacağını istedi. Parasını alamayan Osman Atan dışarı çıkıp yanında taşıdığı tabancayla 8 el havaya ateş etti.

İhbar üzerine olay yerine gelen polisleri bir süre yanına yaklaştırmayan Osman Atan, daha sonra ikna edilerek elindeki tabancayı polislere teslim etti. Gözaltına alınan Atan, Polis Merkezi'ne götürüldü.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Olay sonrasında caddedeki polisler ve vatandaşlar

-Boş kovanların bulunduğu yerde inceleme yapılması

Haber: Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,

====================================

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

SİVAS'ta bir minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Kaza saat 21.00 sıralarında Organize Sanayi Bölgesi kavşağında meydana geldi. Necmettin Erbakan Bulvarı üzerinde kavşaktan karşıya geçmekte olan Tayyar Koçak yönetimindeki 58 TL 307 plakalı otomobil ile Sivas- Erzincan karayolu üzerinde seyir halindeki Metin Durmuş yönetimindeki 58 NF 100 plakalı minibüs çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil orta refüje savruldu. Minibüs ise 50 metre sonra durabildi. Kazayı gören vatandaşlar sağlık ekipleri ve polise haber verdi. Kazada otomobil içinde bulunan Saliha Koçak (44) olay yerinde hayatını kaybederken aynı araçtaki sürücü Tayyar Koçak ile Akkül Çakaroğlu ve minibüs içinde bulunan sürücü Metin Durmuş, Şeyma Durmuş, Furkan Durmuş, Murat Durmuş ile Faruk Durmuş yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla ilk müdahalelerinin ardından kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy kaza yerine gelerek polis ekiplerinden bilgi aldı. OIay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından kazada hayatını kaybeden Saliha Koçak'ın cenazesi Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Araçların görüntüsü

-Ekiplerin çalışması

-Ölen kadının fotosu

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=====================================

Köyde alacak-verecek kavgası cinayetle sonuçlandı

TOKAT'ta 46 yaşındaki Murat Erkek alacak-verecek tartışması yaşadığı 34 yaşındaki Cesur Yılar'ı tabancayla vurarak öldürdü.

Olay saat 20.00 sıralarında merkeze bağlı Akyamaç köyünde meydana geldi. İddiaya göre, 60 KN 419 plakalı pikap ile Tokat'tan köyüne dönenen Cesur Yılar, 05 RA 106 plakalı otomobil ile aynı istikamete seyir halinde olan Murat Erkek trafikte tartışmaya başladı. Akyamaç köyü meydanına geldiklerinde Murat Eker,  Cesur Yılar'a tabanca ile ateş açtı. Açılan ateş sonrasında kafasından vurulan Cesur Yılar kanlar içinde yere düştü. Silah sesini duyarak dışarı çıkan köy sakinleri durumu 112 sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Tokat Devlet Hastanesine kaldırılan Cesur Yılar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Murat Erkek otomobiline binerek olay yerinden kaçtı. Olaydan yaklaşık 1 saat sonra Murat Erkek avukatıyla birlikte Tokat İl Jandarma Komutanlığına giderek teslim oldu. Erkek'in 3 gün önce de Cesur Yılar ile köyde alacak verecek meselesi yüzünden kavga ettiği öğrenildi.

Cinayetle ilgili Jandarma ekipleri soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Ölen kişinin fotosu

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement