Dink'in Arkadaşları Güvenlik Kamerasındaki 4 Kişiye Dikkat Çekti - Son Dakika
Güncel

Dink'in Arkadaşları Güvenlik Kamerasındaki 4 Kişiye Dikkat Çekti

Dink\'in Arkadaşları Güvenlik Kamerasındaki 4 Kişiye Dikkat Çekti

Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin ve kendilerine 'Hrant'ın arkadaşları' diyen bir grup basın toplantısı düzenleyerek Ogün Samast'a verilen cezayı değerlendirdi.

26.07.2011 17:46

Toplantıda, mahkeme süreci boyunca basınla paylaşılan cinayet günene ait güvenlik kamerası görüntüleri de bir sunum haline getirilip gazetecilere gösterildi. Görüntülerde cinayetin öncesinde ve sonrasında 4 kişinin varlığına dikkat çekildi.

Mahkeme boyunca Ogün Samast'ın tek başına hareket etmediğini kanıtlamaya çalıştıklarını söyleyen Dink'in avukatı Fethiye Çetin cinayet günü cadde üzerinde bulunan bir bankanın güvenlik kameralarının bozuk olmasına dikkat çekerek, "Bankanın kameraları bozuk. Ogün Samast o bölgelerden çok geçiyor. 18 ve 19 Ocak günü kameralar bozuk. Normal bir şey midir? Bir başka bankanınz kamerasında kaydedilen görüntülerin sabahtan öğlene kadar olan kısmı yok. Şafak sokağı gören kameranın neyi kaydettiğini hala bulamadık" diye konuştu.

GÖRÜNTÜLERDEKİ ÇARPICI DETAYLAR

Agos gazetesi önünde dolaşan ve sık sık telefonla konuşurken güvenlik kamarelarına yakalanan bir kişiye dikkat çeken Çetin, aynı şahsın yanına yaklaşan bir yaşlı adamla konuşmasına ve diğer bir şahısla da işaretleşmesinin de görüntülerde açıkca gözlenebildiğini söyledi. Avukat Çetin, Hrant Dink'in bankadan ayrılmasından sonra arkası dönük olduğu halde telefonla konuşan aynı kişinin birden bire dönerek o yöne bakmasını da bir başka çarpıcı görüntü olduğunu aktardı. Cinayetin ardından Ogün Samast kaçarken, aynı kişinin yanında bir başka kişiyle birlikte arkadan bir süre baktığını ve ardında da bölgede bulunan bir inşaata girdiklerinin görüntülerde açıkca göründüğünü söyleyen Çetin, görüntülerdeki ikinci kişinin Yasin Hayal'in ağabeyi Osman Hayal olduğunu öne sürdü. Trabzon emniyet müdürlüğüne Hayal'in biyometrik fotoğrafının çekilmesi için yazı yazıldığını ancak fotoğrafın Hayal bulunamadığı gerekçesiyle mahkemeye ulaştırılmadığını da aktardı.

DAVADA GÖRÜNTÜLÜ SUNUM YAPILACAK

Cuma günü Samast'ın örgüt üyeliği suçlamasıyla yargılanmasına devam edileceğini ve bu görüntülerle oluşturdukları sunumu bir kez daha mahkeme heyeti karşısında göstereceklerini söyleyen Çetin, Samast'ın cinayet ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan aldığı cezanının teknik olarak doğru olduğunu ancak, adaletin yerini bulması açısından yetersiz olduğunu da sözlerine ekledi.

"SAMAST İLE ERGENEKON, POYRAZKÖY VE BALYOZ SANIKLARI ARASINDA BAĞLANTI VAR MI?"

Bu sonucun hiç bir zaman Dink cinayetinin aydınlatıldığı anlamına gelmediğini söyleyen Çetin, "Dosya kapsamında kendi içinde tutarlı bir karar" diye konuştu. Samast'ın Örgüt üyeliği suçlamasından yargılandığı davaya yeni bir savcı atandığını hatırlatan Çetin, "Yeni savcı dosyayı incelemeye çalışıyor. İlk adımını Ergenekon, Poyrazköy ve Balyoz sanıkları arasında irtibat olup almadığını sormak için mahkemeye yazı yazdı. Bu cevap hala gelmedi" dedi.

"CİNAYETİNİN ARKASINDAKİ GÜCÜN TÜMÜYLE ORTAYA ÇIKARILMASI LAZIM"

Dink'in avukatı Çelik sözlerini "Adalet yerini bulmamıştır. Bu dava böyle devam etttiği sürece de adalet yerini bulmayacaktır. Dink cinayetinin arkasındaki gücün tümüyle ortaya çıkarılması lazım" diyerek tamamladı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dink'in Arkadaşları Güvenlik Kamerasındaki 4 Kişiye Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement