Diyanet ile TSE, Ortak Helal Gıda Logosunda - Son Dakika
Güncel

Diyanet ile TSE, Ortak Helal Gıda Logosunda

Diyanet ile TSE, Ortak Helal Gıda Logosunda

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Kayseri Şeker Fabrikası arasında 'Muayene ve Gözetim Hizmeti Protokolü' imzalandı.

23.07.2013 13:44  Güncelleme: 17:34

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Kayseri Şeker Fabrikası arasında 'Muayene ve Gözetim Hizmeti Protokolü' imzalandı. İmzalanan protokol ile birlikte fabrikanın fire ve şeker oranını bundan böyle bağımsız kuruluş olan TSE denetleyecek. TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, bundan sonraki süreçte Diyanet İşleri Başkanlığı ve TSE'nin helal gıda konusunda ortak logo ile piyasada yer alması kararını söyledi.

Şeker Fabrikası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 'Muayene ve Gözetim Hizmeti Protokolü' imza törenine, TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akdeniz ile fabrika çalışanları katıldı. İmza töreninde konuşan TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, Şeker Fabrikası'nın son çalışmalarını bir adım daha ileri taşıdığını ve şimdi de herkese mutfağını açtığını söyledi. Karagöz, şöyle dedi:

"Fabrika şimdi de 'İşi tüm taraflarına göstereceğim' diyor. Bu cesur davranışından dolayı yönetimi tebrik ediyorum. Çünkü kimse 'Yoğurdum ekşi' demez. Ama, artık bedelini ödeyen tarafların yoğurdun ne kadar ekşi veya ne kadar tatlı olduğunu bilme hakkı var. İşte bu protokol ile taraflar incitilmeden bu konuda bilgi sahibi olacak. Raporlar bağımsız bir şekilde adalet terazisi ile birlikte hazırlanacak. Hayırlı olsun."

TSE'nin 'Helal' sertifikası verdiği ürünlerde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın logosu da yer alması için çalışma başlatıldığını da vurgulayan Karagöz, "İlerleyen dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı ile TSE'nin ortak logolu helal gıda belgesi de piyasada yer alacak. Böylece tüketiciler gıdayla ilgili her türlü ayrıntı konusunda bilgi sahibi olacak" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ise bu protokolün gıda sektöründe Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Uluslararası ticarette uygulanan bir sistemin şimdi ülke içerisinde de hayata geçirileceğini dile getiren Akay, imzalanan protokolün aynı zamanda güvenin ve şeffaflığın göstergesi olduğunu da kaydetti. Akay, şöyle konuştu:

"Şeker pancarında fire ve şeker oranı konusunda daha önce bazı olumsuzluklar yaşanıyordu. Bizler de tereddütlerin kalktığından tam olarak emin değildik. Artık bu işler TSE tarafından güvenli ve şeffaf bir şekilde yapılacak. Bu gıda sektöründe de bir ilk. Diğer yandan çiftçimiz daha önce hayata geçirdiğimiz internetten canlı izleme hizmetini de almaya devam edecek."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyanet ile TSE, Ortak Helal Gıda Logosunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement