
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan "7 DEAŞ'lının mal varlığının dondurulması hükmü kaldırıldı" iddialarına çok net bir yanıt verdi. Yapılan resmi açıklamada, iddiaların tamamen kamuoyunu yanıltmaya yönelik birer manipülasyon olduğu vurgulanırken, kararın arkasındaki uluslararası ve hukuki gerçekler paylaşıldı.
DMM tarafından yapılan sosyal medya açıklamasında, Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu kararın Türkiye'nin tek taraflı bir inisiyatifi olmadığı belirtildi. Açıklamada, "Resmi Gazete'de yayımlanan karar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) ilgili yaptırım komitesinin 21 Mayıs 2026 tarihli listeden çıkarma kararına dayanılarak alınmıştır" denilerek, sürecin uluslararası bir prosedür olduğu ifade edildi.
İddiaların merkezindeki 7 kişinin listeden çıkarılma gerekçesine de açıklık getiren DMM, bu kişilerin Birleşmiş Milletler komitesi tarafından "ölüm" bilgilerinin kesin olarak doğrulanması üzerine yaptırım listesinden düşürüldüğünü aktardı. Türkiye’nin attığı adımın tamamen uluslararası hukuk çerçevesinde olduğunun altı çizildi.
Açıklamanın son bölümünde, Türkiye'nin mevcut mevzuatlar ve uluslararası antlaşmalar gereği BMGK kararlarını gecikmeksizin uygulamak zorunda olduğu hatırlatıldı. Kamuoyuna provokatif amaçlı ve çarpıtılmış içeriklere itibar edilmemesi yönünde önemli bir çağrıda bulunuldu.
Son Dakika › Güncel › DMM'den 'DEAŞ bağlantılı 7 kişinin mal varlığı dondurulması hükmü kaldırıldı' iddiasına yalanlama - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?