Doğu'da Zafer Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Doğu'da Zafer Bayramı Kutlamaları

Doğu\'da Zafer Bayramı Kutlamaları

Iğdır ve Ağrı'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenlerle Kutlandı.

30.08.2010 15:55

ZAFER Bayramı kutlamalarına Orgeneral Saldıray Berk'in yerine atanan Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Iğdır'ın BDP'li Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş hapiste olduğu için Vekili Hüseyin Malk ile birlikte Ağrı'da Vali Ali Yerlikaya ile Belediye Başkanı AK Partili Hasan Arslan'ın eşlerinin de katılmaması dikkat çekti.

Erzincan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Erzincan Ergenekon davasında yargılanan Orgeneral Saldıray Berk'in yerine atanan Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman'ı Kurmay Başkanı Tümgeneral Ergüder Toptaş temsil etti. Belediye önünde Atatürk Anıtına Vali Abdulkadir Demir, Garnizon Komutanı olarak da Tümgeneral Ergüder Toptaş, Belediye Başkanı Yüksel Çakır (AKP) çelenk koydu. Ordu Caddesi üzerinde yapılan törenlerde de Vali Demir, Tümgeneral Ergüder Toptaş, Belediye Başkanı Çakır üçlüsü vatandaşların bayramını kutladı. Mehmetçik geçiş töreni sırasında Harbiye Marşını söyledi. AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle'nin de izlediği geçiş törenine UH-1 ve Skorsky helikopterler eşlik etti.

Iğdır'daki törenlere Erzurum Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu olarak yargılanan Mehmet Nuri Güneş'in vekili olan Hüseyin Malk, katılmadı. Vali Amir Çiçek, Zübeyde Hanım Bulvarındaki Atatürk anıtına çelenk koyarken yanına AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner, Garnizon ve 5'inci Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Hasan Nevzat Daşdeler, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören'i aldı. Vali Çiçek, Belediye Başkan Vekili olmadığı için Albay Hasan Nevzat Daşdeler'le birlikte ikili olarak halkın bayramını kutladı.

Ağrı'daki törenlerde ise Vali Ali Yerlikaya, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Belediye Başkanı Hasan Arslan (AKP) hazır bulundu. Erzurum Caddesi üzerindeki Adliye Sarayı önünde yapılan kutlamalara katılan protokoldekilerden sadece Tuğgeneral Hakan Atınç'ın eşi Ceren Atınç'ın bulunduğu görüldü. Vali Ali Yerlikaya'nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın eşi Nurgül Arslan'ın yerleri ise boş kaldı.

Ardahan'da Kongre Caddesindeki kutlamalara Vali Mustafa Tekmen ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin eşleriyle, Belediye Başkanı Faruk Köksoy (AKP) ise eşsiz olarak katıldı.

Erzurum'daki törenlerde Vali Sebahattin Öztürk, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler (AKP) eşleriyle birlikte hazır bulundu. Protokol çadırının sağ tarafında sinyal bozucu bir Jammer'in çalıştırıldığı görüldü. Geçit töreni sırasında üç askeri jet uçak, alçak uçuş yaptı. Aileleri ile birlikte bayrama katılan çocuklar Mehmetçiklere ellerindeki bayrakları salladılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu'da Zafer Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement