Dolar Erdoğan'ın Konuşmasıyla 3.73 Lirayı Aştı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Dolar Erdoğan'ın Konuşmasıyla 3.73 Lirayı Aştı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Dolar Erdoğan\'ın Konuşmasıyla 3.73 Lirayı Aştı

Dış piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak erken saatlerde 3.70 lirayı aşan dolar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın finans sektörünü eleştiren konuşmasının ardından 3.73 liranın da üzerine çıktı.

Dış piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak erken saatlerde 3.70 lirayı aşan dolar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın finans sektörünü eleştiren konuşmasının ardından 3.73 liranın da üzerine çıktı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ekonomi Şurası'nda konuşan Erdoğan, "Ülkemin faiz politikasından şikayetçiyim, bu faiz politikasıyla ülkem kalkınmaz; bu politika aslında bir sömürü aracıdır" dedi.

Erdoğan konuşmasında ayrıca, "Finans sektörünün patronlarını insafa davet ediyorum başta kamu bankaları olmak üzere; Merkez Bankası'nın ilan ettiği faizi ikiye katlayarak kredi vermeye yeltenirsen, yüzde 15-16-17 ile bir yere varamayız" dedi.

Erdoğan'ın bu sözlerinin piyasalarda Merkez Bankası'na "müdahale" olarak algılanması üzerine, bu konuşması öncesinde 3.71 lira düzeyinde olan dolar, hızlı bir çıkışla 3.7365 liraya kadar tırmandı. Doların tırmanışına paralel olarak euro da, 3.95 - 3.96 aralığından hızlı yükselişle 3.9845 liraya kadar çıktı. Daha sonra dolar 3.72 - 3.73 lira, euro da 2.97 - 3.98 lira aralığına çekildi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

00:28
Polonya’da Anayasa Mahkemesi başkanı, zinciri keserek binaya girmeye çalıştı
Polonya'da Anayasa Mahkemesi başkanı, zinciri keserek binaya girmeye çalıştı
23:43
Derbi cezası ertelenecek mi TFF, Abdülkerim Bardakcı için kararını açıkladı
Derbi cezası ertelenecek mi? TFF, Abdülkerim Bardakcı için kararını açıkladı
22:48
Hamile kızını ve birlikte yaşadığı erkek arkadaşını öldürdü
Hamile kızını ve birlikte yaşadığı erkek arkadaşını öldürdü
22:40
Polonya karıştı Cumhurbaşkanının ülkede olmadığı sırada polis, Anayasa Mahkemesi’ni bastı
Polonya karıştı! Cumhurbaşkanının ülkede olmadığı sırada polis, Anayasa Mahkemesi'ni bastı
22:32
Osimhen maç sonundaki görüntüsüyle korkuttu
Osimhen maç sonundaki görüntüsüyle korkuttu
20:18
Suriye’de sel: 7 ölü
Suriye'de sel: 7 ölü