DTK: "Kürdistan'da Bir Günlük Yas İlan Etme Kararı Alındı" - Son Dakika
Güncel

DTK: "Kürdistan'da Bir Günlük Yas İlan Etme Kararı Alındı"

DTK: "Kürdistan\'da Bir Günlük Yas İlan Etme Kararı Alındı"

Suruç'ta bombalı saldırıya ilişkin DTK'nin siyasi parti ve kurumlarla 4 saat süren olağanüstü toplantısı sonrası bir günlük yas ilan etme kararı alındı.

21.07.2015 12:23

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Kobanê'deki inşa çalışmalarına katılmak üzere Suruç'a gelen SGDF'li gençlere yönelik bombalı saldırıya ilişkin, dün akşam DTK öncülüğünde bölgedeki tüm kurum, oluşum ve siyasi parti temsilcileri ile DTK'de olağanüstü toplandı.

Dört saati aşkın süren toplantıya Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), 78'ler Derneği, Barış Anneleri Meclisi, Azadi Hareketi, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi, DBP, HDP, belediye eşbaşkanlarının yanı sıra birçok STK ve siyasi parti temsilcisi katıldı.

Yapılan toplantı sonrası kısa bir konuşma yapan DTK Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Hilmi Aydoğdu, Suruç'ta yapılan saldırıya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi. Aydoğdu, "Toplantıda alınan karar ile yarın saat 08.00'den itibaren Kürdistan'da bir günlük ulusal yas ilan etme kararı aldık. Bütün Kürdistan halklarına ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'ni sahiplenen bütün dostlara bu yası en güçlü biçimde yaşamaları ve hayata geçirme çağrısını yapıyoruz. Yasımızı kurumlarımıza, iş yerlerimize, evlerimize siyah bayraklar asarak tavrımızı, duruşumuzu herkese göstermeye ve yaşadığımız acıyı bu temelde hayata geçirmeyi istiyoruz. Yarından itibaren Kürdistan'ın her yerinde saat 20.00'de ışık açma ve gürültü eylemi yapılacaktır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DTK: 'Kürdistan'da Bir Günlük Yas İlan Etme Kararı Alındı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement