Dünya Tütünsüz Günü Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Dünya Tütünsüz Günü Yürüyüşü

Dünya Tütünsüz Günü Yürüyüşü

BURDUR'da 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

31.05.2017 16:12

BURDUR'da 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal, Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü ile memurlar ve vatandaş katıldı.

Çatalpınar kavşağından başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda biten yürüyüşten sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Kamuoyunun dikkatini çekmek, insanların sigarayı bırakmasına vesile olabilmek için bu yürüyüş düzenlendi. Sigara toplumumuzun, insanların sağlığını büyük oranda olumsuz etkileyen en büyük nedenlerden biri. Sigara nedeniyle aile bütçesine, genelde de ülke bütçesine büyük kayıplar yaşatmakta. Hem sağlığımız bozuluyor, hem ekonomik olarak masraf ediyoruz. Sağlığımızı geri kazanmak için de daha fazla masraf ediyoruz. Sigaranın hiç bir yararı olmadığı gibi birçok zararı var. Eski bir sigara içicisi olarak sigarayı bırakmış olmanın mutluluğunu yaşayan birisi olarak insanlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. Sigarayı bıraktıktan sonra daha sağlıklı olduk dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü, kişilerin sigarayı bırakmasının yanı sıra başkasının dumanından etkilenmemelerini istedi. Sütlü, Sigaranın kapalı yerlerde içilmesinin yasaklanmasının en büyük nedeni bu. Yeşilay tarafından geliştirilen 'Yeşil Dedektör' uygulaması telefonlara indirilebiliyor. Bu sistemle bulunduğunuz mekanda sigara içiliyorsa isimsiz bir şekilde ihbar yapabiliyorsunuz diye konuştu.

35 yıldır aralıksız sigara içtiğini ve 20 gün önce bıraktığını söyleyen Ali Arık da hayatında çok büyük rahatlık olduğunu söyledi. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Tütünsüz Günü Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement