Edirne Adliyesi Personeline "Koruyucu Aile" Semineri - Son Dakika
Güncel

Edirne Adliyesi Personeline "Koruyucu Aile" Semineri

Edirne Adliyesi Personeline "Koruyucu Aile" Semineri

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Edirne Adliyesi personeline "Koruyucu Aile" semineri düzenlendi.

13.04.2019 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Edirne Adliyesi personeline "Koruyucu Aile" semineri düzenlendi.

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Adliyesinde düzenlenen seminerde,

Bir toplumun en değerli varlıkları çocuklar olduğunu anne ve babalarında çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcadığını belirtti.

Yaşamın her zaman düşünülen gibi olmadığını, zihinsel ve psikolojik sorunlar, boşanma, ölüm, ihmal, istismar, trafik kazaları ve doğal afetler gibi sebepler ile çocukların bakım altına alına bildiğini ifade eden Özbaş, devletin çocukların her türlü ihtiyacını fazlasıyla karşıladığını anlattı.

Çocukların sağlıklı gelişmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Özbaş, konuşmasına şöyle devam etti:

" Ev ortamında bakılan çocukların uyum probleminin azaldığı, okul devamsızlık oranlarının düştüğü, akademik başarının arttığı, suça karışma oranlarının azaldığı, daha kolay iletişim kurabildikleri, özgüvenlerinin artarak sosyal hayata daha kolay uyum sağladıkları görülmektedir. İlimizde 5 yıl önce 2 olan koruyucu aile sayısı bugün itibariyle 66'ya yükselmiştir. 66 çocuğumuz, müdürlüğümüzün takip ve rehberliğinde koruyucu aile modelinden yararlanmaktadır. Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak çocuklarımızın; Anne ve baba rol modellerini bizzat yaşamaları için, sıcak bir aile ortamında yetişmesi için; bir elinden tutuğumuz çocuklarımızın, diğer elinden de siz tutun, imkanınız varsa koruyucu aile olun. Şartlarınız uygun değilse bile, koruyucu aile modelini çevrenizdeki insanlara anlatın istiyoruz. "

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Merkez Sosyal Hizmet Merkezinde görevli Sosyolog Şule Birgül Çıldavil ise Koruyucu aile nedir?, Nasıl koruyucu aile olunur? konularında katılımcılara bilgiler verdi.

Seminere, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Vergi Mahkemesi Başkanı Ebru Göç, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Yaldız, Edirne Barosu Başkanı Alper Pınar, hakim ve savcılar ile adliye personeli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne Adliyesi Personeline 'Koruyucu Aile' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement