Edirne'den Halep'e Yardım - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Halep'e Yardım

Edirne Karadenizliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce toplanan giyecek yardımları, Halep'te rejim ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların saldırıları nedeniyle zor durumda kalanlara gönderilecek.

18.12.2016 12:10

Edirne Karadenizliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce toplanan giyecek yardımları, Halep'te rejim ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların saldırıları nedeniyle zor durumda kalanlara gönderilecek.

Dernek üyelerince hiç kullanılmamış kazak, pantolon, gömlek, kaban, çorap ve ayakkabı yardımları kolilenerek, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin başlattığı yardım kampanyasına eklendi.

Fakültenin deposuna konulan yardımların en kısa sürede tırlarla Halep'e ulaştırılacağı belirtildi.

Dernek Başkanı Yunus Ekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerinin çay, kahve içilmesi için kurulan bir dernek olmadığını söyledi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara ve mazlumlara her zaman yardım ettiklerini aktaran Ekşi, şunları kaydetti:

"Biz dernek olarak bu ve benzeri yardım kampanyalarına katılarak milletimize, devletimize sahip çıkmaya çalışacağız. Dünyada emperyalist güçlerin çocuklarının yılbaşını nerede geçireceği hesaplanırken, bizim Halep'teki çocuklarımıza bomba yağdırıyorlar. Allah bunların belasını versin, Allah onları yok etsin, İslam alemine zulüm yapanları Allah kahreylesin. Yardım kamyonetimizde yaklaşık 300 pantolon, 100 kaban, 200 gömlek, kazak, pantolon, çorap, ayakkabı ve botlar var. Biz evde ne giyiyorsak, çocuklarımıza, büyüklerimize ne alıyorsak hepsinden var. Hepsi de sıfır ve kullanılmamış eşyalardır."

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyen Ekşi, "Her nerede terör varsa, terörü destekleyenler varsa Allah onların belalarını versin, Allah onları yok etsin." dedi.

Yardıma katkı veren hayırseverlerden Cansu Dirican da zor durumda olan Müslümanlara yardım etmek için kampanyaya katıldığını dile getirerek, "Biz de Edirne'de birkaç arkadaşımız, eşimiz, dostumuz kampanyaya elimizi uzattık. Kullanmadığımız, ihtiyacımız olmayan eşyaları buraya getirdik. Bu eşyalar zor durumda kalan bir iki Halepliyi ısıtsa ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Halep'e Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement