Emniyet İstihbaratta Büyük Tasfiye - Son Dakika
Güncel

Emniyet İstihbaratta Büyük Tasfiye

Emniyet İstihbaratta Büyük Tasfiye

Ergenekon ve Balyoz yapılanmalarını deşifre eden Emniyet İstihbarat Dairesi'nin yönetim kadrosu tasfiye edildi.

27.05.2013 17:55

Ergenekon ve Balyoz yapılanmalarını deşifre eden Emniyet İstihbarat Dairesi'nin yönetim kadrosunun tamamen tasfiye edildiği öğrenildi. Buna göre, Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak'ın görevden alınmasının ardından, iki başkan yardımcısı ve sekiz kilit şube müdürü daha görevden alındı ve böylece, Ergenekon, Balyoz gibi operasyonları yapan ekip tamamen tasfiye edilmiş oldu.

10 MÜDÜR BİR GECEDE TASFİYE EDİLDİ

Taraf gazetesinden Hüseyin Özkaya'nın haberine göre, El Kaide ile mücadeleden sorumlu C Şube Müdürü, Bilgi İşlem, Bilişim Suçlarıyla Mücadele, Personel, İstihbarata Karşı Koyma, Hukuk işlerinden Sorumlu Arge Şube ve Teknik Şube Müdürü ile bu şube müdürlüklerinden sorumlu başkan yardımcıları ani bir kararla toptan tasfiye edildi. Yerlerine "eski ekip" olarak nitelenen ve uzun süre önce istihbarattan ayrılmış polisler getirildi. 10 müdürün, geçtiğimiz hafta, bir gecede tasfiye edilmiş olması, Emniyet İstihbarat'ta bomba etkisi yapmış durumda. Tasfiyenin alt birimlere doğru devam edeceği belirtiliyor.

YÖNETMELİĞE TIRPAN GELİYOR

Emniyet İstihbarat'ta daha büyük değişikliğin ise "30 yaş" sınırına takıldığı öğrenildi. Emniyet İstihbarat'ın mevcut yönetmeliği 30 yaş üzerindeki kişilerin istihbarata alınmasını engelliyor. Uzmanlaşma için konulmuş bu maddenin de değiştirileceği belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Emniyet İstihbaratta Büyük Tasfiye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement