Engelli Kadınlar İçin Konser - Son Dakika
Güncel

Engelli Kadınlar İçin Konser

Engelli Kadınlar İçin Konser

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Şube Müdürlüğü, engelli kadınlar için bir konser düzenledi.

11.03.2014 15:10

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Şube Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, etkinlikleri çerçevesinde, engelli kadınlar için bir konser düzenledi. Engelli kadınların yaşamış olduğu sorunlara dikkat çekmek ve onlarla dayanışmak amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda Tigris Oda Orkestrası engelli kadınlar için bir konser verdi.

Konser öncesi konuşan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, kadınlara dayatılan 5 bin yıllık eril zihniyetin kapitalist çağda derinleşerek daha da devam ettiğine dikkat çekti. Kadınların, dayatılan bu yaşamı hiçbir zaman kabul etmediğini söyleyen Kıratlı; kadınların devletçi, eril sistemle sürekli mücadele halinde olduğunu da vurguladı.
Bu mücadelenin kadın eksenli demokratik bir yaşamın yeniden kazanılana kadar devam edeceğini ifade eden Kıratlı, "Kadınlar olarak kadın eksenli bir yaşamı örerken hiçbir zaman umudumuzu, inancımızı ve yaratıcılığımızı kaybetmeyeceğiz" dedi.

Yapılan bu etkinliği engelli kadınların yaşamış olduğu sorun, sıkıntılara dikkat çekmek ve onlarla dayanışmak adına düzenlediklerini vurgulayan Kıratlı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Kadınlar eril sistem tarafından sömürülürken, engelli kadınlar, hem kadın olmaktan hem de engelli olmaktan dolayı bu sömürüyü daha fazla yaşamaktadırlar."

Kıratlı, Engelli Şube Müdürlüğü olarak bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini, engelli kadınlara sosyal, kültürel ve ekonomik olarak sürekli destek vereceklerini belirtti. Konuşmanın ardından Tigris Oda Orkestrası, Dicle-Fırat Kültür Merkezi sanatçıları, Kerem Sevinç ve dünyaca ünlü opera sanatçısı Pervin Çakar sahne aldı. Sanatçıların seslendirdiği Kürtçe, Türkçe ve İngilizce şarkılar izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Konser sonunda Diyarbakır Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Metin Kılavuz ve Semra Kıratlı müzisyenleri kutlayarak, plaket ve çiçek verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Engelli Kadınlar İçin Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement