Engelliler Haftası - Son Dakika
Güncel

Engelliler Haftası

Engelliler Haftası dolayısıyla Van ve Muş'ta etkinlik düzenlendi.

10.05.2017 15:00

Engelliler Haftası dolayısıyla Van ve Muş'ta etkinlik düzenlendi.

Van'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik, Soydan Kavşağı'nda kortej yürüyüşüyle başladı.

Etkinlikte Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, göreve başladıkları günden bu yana engellilere yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Engelli bireylerin toplum için çok önemli olduğunu anımsatan Bozçelik, şöyle konuştu:

"Biz herkesi insan olarak görürsek farklılıklar sorun olmaz. Ne zaman böyle bir anlayışa sahip olursak, ondan sonra gerçekten medeniyete adım atmış olacağız. Bize düşen çocuklarımızı, insanlarımızı güzel ve iyi bir şekilde yetiştirmektir. İnsanlar arasındaki farklılıkları sorun olmaktan çıkarmaktır."

Engelli öğrencilerin kermes düzenlediği etkinliklere Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Edremit Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi.

Muş

Muş'ta Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi Okulunun bahçesinde düzenlenen etkinlikte engelliler müzik eşliğinde halay çekerek eğlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitimi, hayata kazandırılması ve toplumun bir paçası olduğu gerçeği ile hizmetler verildiğini ifade etti.

Geçmişte engelli öğrencilerin evlerinde gönüllü mahkum statüsünde tutulduğunu vurgulayan İlci, "Ailelerimiz, bu çocuklarımızın toplumun bir parçası olduğu gerçeğini yeni öğrenmeye ve kavramaya başladı. Devlet olarak bu hizmeti çocuklarımıza verme zorunluluğu söz konusudur. Bütün engelli öğrencilerimizin eğitim alması bizim temel hedefimizdir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelliler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement